Αβέρωφ: Άθελά τους οι νοοτροπίες Τζιωνή τσιμεντώνουν τη διχοτόμηση

Τις ανησυχίες για το θέμα της πολιτικής ισότητας που ανέπτυξε ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Γ.Γ του  Υπουργείου Εξωτερικών Τάσου Τζιωνή για το Κυπριακό στο πλαίσιο συνέντευξης στον Φιλελεύθερο σχολίασε μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του στον ALPHA Κύπρου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

 Συγκεκριμένα ο κ. Νεοφύτου είπε ότι έθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο θέμα για τον τρόπο που τοποθετήθηκε ενάντια στη ΔΔΟ ο Τάσος Τζιωνής καθώς, αποτελεί

 μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό.

«Δέχομαι να διεκδικούν κάποιοι όπως τον Τάσο Τζιωνή τον τίτλο του περισσότερο πατριώτη. Είμαστε στην πολιτική για να είμαστε ανεκτικότατοι. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο και το ανέφερα στο Εθνικό Συμβούλιο είναι ότι ένα μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας ή της συμβουλευτικής ομάδας με τον τρόπο που τοποθετήθηκε είναι ενάντια στη ΔΔΟ».

Συνεχίζοντας είπε πως «είχε συγκεκριμένη αναφορά ότι εδώ και δεκαετίες παίρνουμε τις απαιτήσεις της Τουρκίας, τις οποίες κάποιοι ρεαλιστές, όπως τον ομιλών, τις κάνουμε λάβαρο του αγώνα μας όπως πχ είπε τη ΔΔΟ και την πολιτική ισότητα».

«Η ΔΔΟ με πολιτική ισότητα είναι μέσα στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του συμβουλίου Ασφαλείας δεν είναι εφεύρημα του Αβέρωφ και δεν είναι τουρκική θέση», είπε.

 «Πολύ φοβούμαι ότι  με τέτοιες νοοτροπίες τις οποίες είδαμε εδώ και δεκαετίες άθελα μας και άθελα του στην περίπτωση του κ. Τζιωνή, τσιμεντώνει την διχοτόμηση», πρόσθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε οξύμωρο το γεγονός ότι ο κ. Τζιωνής συμμετέχει στις συζητήσεις εφόσον διαφωνεί με τη λύση του κυπριακού.

«Όσοι μονίμως από το ‘74 το ίδιο βιολί αρνούνται να πάμε στο διάλογο πως θα λύσουν το κυπριακό;  Θα σηκώσουμε τα αεροπλάνα μας; θα αποπλεύσει ο πολεμικός μας στόλος; Θα πιάσουμε τα καριοφίλια να κάνουμε πόλεμο; Ας πουν στο λαό. Πάμε εθνικό συμβούλιο. Τα πέντε από τα εννιά κόμματα είναι εναντίον της ΔΔΟ. Ε αφού πάμε στη Γενεύη για να συζητήσουμε το συμφωνημένο πλαίσιο. Σίγουρα θα εκφράζουν ανησυχίες. Από την άλλη έχουν και απόψεις για το πως θα διαπραγματευτούμε. Αυτοί που διαφωνούν με το πλαίσιο. Οξύμωρα πράγματα», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα