Α.Τσίπρας: «Η Ελλάδα βρίσκει το δίκιο της»

Σε θετική αποτίμηση της Συνόδου Κορυφής προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας τον εργασιών της δεύτερης ημέρας.

“Ήταν ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για τις θέσεις της χώρας μας”, είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε δε ότι "η Ελλάδα σε ένα δύσκολο Ευρωπαϊκό περιβάλλον και με αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς πέτυχε

να βρει το δίκιο της" και να υπερασπιστεί πανανθρώπινες αξίες "όπως η αλληλεγγύη”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η χρονιά που φεύγει ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη. "Μια χρονιά μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων. Σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τις δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις, νομίζω βάλαμε καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, αλλαγή κατεύθυνσης.

Ελπίζω και εύχομαι αυτό το μπόλι να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά, τα επόμενα χρόνια. Αλλά ιδιαίτερα μετά την προηγούμενη χρονιά που ήταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων να είναι μια χρονιά των μεγάλων ανατροπών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες", είπε.

Ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την κάλυψη των πυκνών γεγονότων του 2015 σε σχέση με την Ελλάδα και αποχώρησε από το κτίριο του Συμβουλίου ευχόμενος καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα