Ιταλία: Δεν «πέρασε» η πρόταση δυσπιστίας κατά της Μπόσκι

Η βουλή της Ρώμης καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας την οποία είχε καταθέσει το «Κίνημα Πέντε Αστέρων» κατά της υπουργού μεταρρυθμίσεων, Μαρία Έλενα Μπόσκι, όπου 373 βουλευτές εκφράσθηκαν κατά, 129 υπέρ της πρότασης δυσπιστίας.

Σύμφωνα με το «Κίνημα Πέντε Αστέρων», η Μπόσκι φέρει έμμεση πολιτική ευθύνη σχετικά με τη «διάσωση» τεσσάρων ιταλικών τραπεζών. Ο πατέρας της, Πιέρ Λουίτζι Μπόσκι, χρημάτισε

αντιπρόεδρος και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου μιας εκ των τραπεζών αυτών, της Banca Etruria. Ως γνωστόν, με την επιχείρηση αυτή «διάσωσης» έχασαν όλα τους τα χρήματα εκατόν τριάντα χιλιάδες μέτοχοι και ομολογιούχοι.

«Αν στην υπόθεση είχε άμεση εμπλοκή η οικογένειά μου, θα επέλεγα την οδό της παραίτησης. Αν ο πατέρας μου έκανε λάθος, πρέπει να πληρώσει, αλλά για το αν λάθεψε δεν μπορεί να κριθεί από το δικαστήριο των τηλεοπτικών τοκ -σόου», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός.

Στην τράπεζα Etruria εργαζόταν, ως μάνατζερ, και ο αδελφός της Μαρία Έλενα Μπόσκι, ενώ είχε προσληφθεί, σε υπαλληλική θέση, και η νύφη της. «Δεν είναι αλήθεια ότι ήταν η τράπεζα της οικογένειάς μου. Πρόκειται για μια απλή και ταπεινή οικογένεια, αυτή και μόνον είναι η αλήθεια», πρόσθεσε η κεντροαριστερή υπουργός μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα, όμως, με τον Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, βουλευτή και στέλεχος των «Πέντε Αστέρων», «η οικογένεια Μπόσκι αντιμετωπίζει μια τεράστια σύγκρουση συμφερόντων, οι διαστάσεις της οποίας μπορούν να συγκριθούν με εκείνες ενός τραπεζικού οργανισμού, από τη στιγμή που η κυβέρνηση Ρέντσι ενέκρινε, με ειδική απόφαση, τη διάσωση της τράπεζας Etruria».

ΠΗΓΗ: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα