Αθλητισμός για όλους από το Kateryna Biloruska Foundation Limited

Το Kateryna Biloruska Foundation Limited (KBF) έχει κάνει αξιοσημείωτα βήματα για την προώθηση της συμπερίληψης και την ενδυνάμωση των παιδιών με νοητική αναπηρία στην Κύπρο. Με την προσοχή στραμμένη πάντα στο κομμάτι της συμπερίληψης στον αθλητισμό, και βλέποντας τα οφέλη του, το Kateryna Biloruska Foundation έχει δημιουργήσει επαναστατικά προγράμματα, δίνοντας προτεραιότητα και διευκολύνοντας τη συμμετοχή των

παιδιών με αναπηρία σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Εμπνέοντας και Ενδυναμώνοντας τους νέους αθλητές

Μία από τις σημαντικότερες αποστολές για το Kateryna Biloruska Foundation Limited είναι να μπορεί να βρίσκεται πάντα σε θέση, να αλλάζει τις ζωές μικρών παιδιών με νοητικές ή/και κινητικές αναπηρίες. Μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα όπως το «Yes I Can», αλλά και μέσω βασικών συνεργασιών που συμμετέχουν στα προγράμματα του όπως η Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών και ο Σύνδεσμος Αυτισμού Κύπρου, το Ίδρυμα αλλάζει τα δεδομένα, ενθαρρύνοντας  παιδιά με αναπηρίες να ασχοληθούν με αυτοπεποίθηση, στον κόσμο του αθλητισμού.

Τοποθετώντας τον αθλητισμό στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών του, το Ίδρυμα καταρρίπτει τα εμπόδια και προωθεί μια κουλτούρα ένταξης και συμπερίληψης. Με σταθερή αφοσίωση και υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων ετήσιων χορηγιών για αθλητικές δραστηριότητες, πρόσβαση σε κορυφαίες προπονητικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, το Kateryna Biloruska Foundation Limited παρέχει πραγματικές ευκαιρίες και δυνατότητες για τα παιδιά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τα εξαιρετικά τους ταλέντα  και προσωπικότητες, διαγωνιζόμενοι σε εθνικές και διεθνείς σκηνές.

Στήριξη στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών - Παγκόσμιοι θερινοί Αγώνες Ειδικών Ολυμπιακών 2023 στο Βερολίνο

Το Kateryna Biloruska Foundation έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη της ομάδας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών, καλύπτοντας τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής αθλητή που συμμετείχε στους πρόσφατους Παγκόσμιους Αγώνες Ειδικών Ολυμπιακών που διεξήχθησαν στο Βερολίνο, με 185 αποστολές από όλο τον κόσμο.

Με βάση τη συνεργασία μεταξύ του Kateryna Biloruska Foundation Limited και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών, το ίδρυμα στα πλαίσια του προγράμματος της ‘Adopt an athlete’ ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα για τη νεαρή αθλήτρια Νίκη Θεοδώρου.

Η ταλαντούχα Νίκη Θεοδώρου που αγωνίζεται στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, εξασφάλισε χρυσά μετάλλια στο Hoop Routine και στο all around, και το ασημένιο στο Rope Routine. Επιπρόσθετα, έδειξε τις ικανότητές της εξασφαλίζοντας την τέταρτη και την έκτη θέση στις διοργανώσεις Clubs και στο Ribbon, αντίστοιχα.

Αυτά τα επιτεύγματα αποτελούν απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αποφασιστικότητας των αθλητών, καθώς και της δέσμευσης του Ιδρύματος να καλλιεργήσει τα ταλέντα τους.

Παράλληλα το Kateryna Biloruska Foundation στηρίζει ολόχρονα την Κυπριακη ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών παρέχοντας σε εβδομαδιαία βάση μαθήματα ιππασίας σε παιδιά, έχοντας σαν στόχο να αναπτύξει τους επόμενους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε μελλοντικούς Ειδικούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Αυτοπεποίθησή και χωρίς προκαταλήψεις στον αθλητισμό

Η υποστήριξη που παρέχεται από το Kateryna Biloruska Foundation Limited, ενθαρρύνει την ενσωμάτωση, τόσο για τα άτομα με αναπηρία όσο και για το κοινωνικό σύνολο.

Δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να συμμετέχουν και να διαπρέπουν στον αθλητισμό, όχι μόνο προάγεται η σωματική ευεξία του παιδιού ή του αθλητή, αλλά επιπλέον ενισχύεται και η αυτοπεποίθηση.

Η δέσμευση του Ιδρύματος για την προώθηση της συμπερίληψης των ατόμων με πνευματικές αναπηρίες, είναι αδιαμφισβήτητη. Υπογραμμίζει και φέρνει στο προσκήνιο τις τεράστιες δυνατότητες των παιδιών, αμφισβητώντας τους κοινωνικούς κανόνες, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς και κατανόηση.

Ο θετικός αντίκτυπος των προσπαθειών του Kateryna Biloruska Foundation Limited εκτείνεται πέρα από τους ίδιους τους αθλητές. Προβάλλοντας τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των ατόμων με αναπηρίες, το Kateryna Biloruska Foundation εμπνέει πολλούς, καταρρίπτει εμπόδια, αμφισβητεί τις προκαταλήψεις και προωθεί μια κοινωνία αποδοχής. 

Μάθετε περισσότερα για τις προσπάθειες του Kateryna Biloruska Foundation Limited εδώ: https://biloruska.foundation/en/

Keywords
Τυχαία Θέματα