Ασυμβίβαστο για Νιαζί-Αντισυνταγματική η διπλή ιδιότητα

Ασυμβίβαστο στη διατήρηση της Ακαδημαϊκής του έδρας, παράλληλα με την έδρα του στην Ευρωβουλή, εντοπίζει για τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ ο Γενικός Εισαγγελέας.

Σε γνωμάτευση του, ο Κώστας Κληρίδης παραπέμπει στο άρθρο 70 του Συντάγματος, που αναφέρει:  «Η ιδιότης του βουλευτού είναι ασυμβίβαστος προς το αξίωμα του υπουργού ή του μέλους της Κοινοτικής Συνελεύσεως ή δημοτικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου ή προς την ιδιότητα του ανήκοντος εις τας ενόπλους δυνάμεις ή τας δυνάμεις ασφαλείας της Δημοκρατίας ή προς οιονδήποτε έτερον δημόσιον ή δημοτικόν αξίωμα ή θέσιν».

Η

γνωμάτευση στηρίχθηκε και σε παλαιότερη, του τέως Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, η οποία εντόπισε ασυμβίβαστο στον Ανδρέα Δημητρίου, πρώην υπουργό Παιδείας ο οποίος παραιτήθηκε υποχρεωτικά από τη θέση που κατείχε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.  

Την μπάλα στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κύπρου – η οποία αποφάσισε την παραχώρηση άδειας άνευ απολαβών στον κ. Κιζίλγιουρεκ- ρίχνει ο Έφορος Εκλογών.

"Σύμφωνα με τον περί των Πολιτικών Δικαιωμάτων Δημόσιων Υπαλλήλων, Εκπαιδευτικών Λειτουργών, Δημοτικών Υπαλλήλων, Κοινοτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημόσιου Δικαίου Νόμο του 2015, ο Ευρωβουλευτής έπρεπε να αφυπηρετήσει αυτόματα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου", σημειώνει. 

Μετά την τοποθέτηση της Υπηρεσίας Εκλογών το θέμα οδηγείται εκ νέου στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος καλείται τώρα να γνωματεύσει επί της νέας πρόνοιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα