Άστεγος 23χρονος παλεύει να μεγαλώσει τα αδέρφια του

Ραγίζει καρδιές η ιστορία άστεγου 23χρονου, ο οποίος έχασε τη μητέρα του σε τροχαίο και παλεύει να μεγαλώσει με ψίχουλα τα δύο ανήλικα αδέλφια του.

Ο Μπορισλάβ Αξίνιεφ Μπορισόφ, από τη Βουλγαρία, είχε έρθει στην Κύπρο με την οικογένεια του για μια καλύτερη καλύτερη ζωή. Η μοίρα, όμως, τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι, όταν πριν τρία χρόνια η μητέρα του σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα και ο ίδιος αναγκάστηκε να αναλάβει προστάτης των αδερφών του, 13 και 11 χρόνων.

Ο 23χρονος Μορισλάβ, ξετυλίγει το νήμα της ζωής που τόσο

σκληρά τους φέρθηκε, περιγράφοντας τις δύσκολες μέρες, που χωρίς φαγητό και νερό προσπαθούσε να μεγαλώσει τα μικρότερα αδέρφια του.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, "Μεσημέρι και Κάτι" ο Μπορισλάβ, περιγράφει την ιστορία του.

"Ήρθαμε στην Κύπρο πριν έξι χρόνια όλη η οικογένεια, μαζί με τη μητέρα μου και τα αδέλφια μου για να δουλέψουμε, γιατί στη Βουλγαρία είναι δύσκολη η ζωή", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Πέρασαν 2 - 3 χρόνια όλα ήταν εντάξει. Μετά η μαμά μου πέθανε. Τη χτύπησε αυτοκίνητο.", περιγράφει με δάκρυα στα μάτια.

Το τροχαίο ανέτρεψε τη ζωή των τριών παιδιών, τα οποία εκτός από την απώλεια της μητέρας είχαν να αντιμετωπίσουν και την απώλεια του πατέρα τους, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή.

«Πήγαν πίσω τα αδέρφια μου στη Βουλγαρία γιατί ήθελε το Γραφείο Ευημερίας να τα πάρει. Περάσαμε δύσκολα. Κοιμόμουνα στη θάλασσα, τα μωρά δεν έχουν φαγητό, πεινάνε στη Βουλγαρία. Κανένας δεν ήρθε να μας ρωτήσει αν είμαστε καλά να μας δώσει ένα κομμάτι ψωμί, κανένας. Είμαι μόνος μου στην Κύπρο, δουλεύω για να μεγαλώσω τα μωρά. Σκοτώθηκε η μαμά μου στην Κύπρο θέλω να μας βοηθήσουν και έχει 3 χρόνια κανείς δεν μας βοήθησε, αν μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει να ζήσουμε, όπως όλος ο κόσμος».

Ο Μπορισλάβ, που με τόσο βίαιο τρόπο αναγκάστηκε να ωριμάσει και να πιάσει τη ζωή στα χέρια του, ζητεί τη στήριξη της πολιτείας, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση του τροχαίου βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια ενώπιον του Δικαστηρίου.

"Εδώ και 3 χρόνια πάμε Δικαστήριο δεν πήραμε καθόλου χρήματα ακόμα. Οι δικηγόροι προσπαθούν να μας πάρουν τα λεφτά δεν προχωρούν την υπόθεση. Θέλω μια βοήθεια γιατί όταν ήταν τα μωρά στην Κύπρο μείναμε μόνοι μας".

Ο νεαρός Μπορισλάβ, ο οποίος πλέον ζει μόνος στην Κύπρο, αναζητεί σανίδα σωτηρίας. Παραμένει άστεγος. Άστεγος, περιθωριοποιημένος και αντιμέτωπος με την αδιαφορία μιας πολιτείας, που αδυνατεί να του διασφαλίσει τα αυτονόητα, μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα