Άσκηση Τουρκίας και ψευδοκράτους στην ανατολική Μεσόγειο

Η άσκηση Κλήσης σε Έρευνα και Διάσωση «Τ/Ήρωας Υπολοχαγός Τζανέρ Γκιονγελί» θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών της Τουρκίας και του λεγόμενου 'Οργανισμού Έρευνας και Διάσωσης' της «ΤΔΒΚ».

Η άσκηση θα διεξαχθεί στην ανατ. Μεσόγειο, ανοικτά των ακτών της Αμμοχώστου, στα εδάφη και τα χωρικά ύδατα των Κατεχομένων και στα διεθνή ύδατα εντός της Τουρκικής Ζώνης Έρευνας και Διάσωσης.

Η ενημέρωση του Τύπου και των παρατηρητών της άσκησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα

στη λεγόμενη ‘Διοίκηση των Δυνάμεων Ασφαλείας’. Μετά την ενημέρωση, σήμερα θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης στην περιοχή Κερύνειας 101 Σπίτια (Άγιος Ιλαρίωνας) και αύριο στην ανατ. Μεσόγειο σύμφωνα με το σενάριο που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της άσκησης.

Μήνυμα από πηγές ασφάλειας

Αν και η άσκηση που θα διεξαχθεί ανοιχτά των Κατεχομένων είναι άσκηση έρευνας και διάσωσης, αναφέρεται στον τουρκικό τύπο ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος αποδίδουν μεγάλη σημασία στην άσκηση αυτή. Η άσκηση, η οποία θα διεξαχθεί σε μια περίοδο που οι επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη συνεχίζονται και οι ΗΠΑ έχουν στείλει άλλο ένα αεροπλανοφόρο στην ανατ. Μεσόγειο, φέρει επίσης ένα σημαντικό μήνυμα. «Το πολεμικό μας ναυτικό βρίσκεται στην ανατ. Μεσόγειο συνεχώς, όπως κανένας άλλος»! Από την άλλη πλευρά, την άσκηση αναμένεται να παρακολουθήσει ο Τ/Κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, καθώς και στρατιωτικοί ακόλουθοι από κάποιες χώρες.

Δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στην άσκηση

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν: 1 ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης από τη Τ/Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, 1 φρεγάτα και 1 UAV Bayraktar TB2 από τη Τ/Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, 1 αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης και 1 ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης από τη Τ/Διοίκηση Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο και 1 ομάδα έρευνας και διάσωσης της Τ/Στρατοχωροφυλακής από το Τ/Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και 3 κορβέτες της Τ/Ακτοφυλακής, 4 σκάφη της Τ/Ακτοφυλακής, 4 ελικόπτερα της Τ/Ακτοφυλακής, 2 αεροσκάφη της Τ/Ακτοφυλακής, 1 ομάδα καταδύσεων, ασφάλειας, προστασίας και έρευνας και διάσωσης, και 1 ομάδα ειδικών επιχειρήσεων ακτοφυλακής από την Τ/Διοίκηση Ακτοφυλακής. Επιπλέον, στην άσκηση θα συμμετάσχουν και 3 σκάφη ακτοφυλακής από τη 'Διοίκηση Δυνάμεων Ασφαλείας' της «ΤΔΒΚ», 1 ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης, 1 ελικόπτερο ασθενοφόρο και 1 ναυτικό όχημα από τη 'Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων' της «ΤΔΒΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα