Ανάπηρος πρέπει να αποδείξει την αναπηρία του στα κατεχόμενα

Αντιδράσεις προκάλεσε στα κατεχόμενα η περίπτωση παραπληγικού, ο οποίος πήρε εξώδικο γιατί στάθμευσε σε χώρο στάθμευσης αναπήρων του «δήμου» κατεχόμενης Λευκωσίας και καλείται μετά από ένα μήνα και ενώ δεν έχει πληρώσει το πρόστιμο να αποδείξει σε «δικαστήριο» ότι είναι ανάπηρος.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ο 25χρονος στις 7 Φεβρουαρίου στάθμευσε το όχημά του σε χώρο στάθμευσης αναπήρων και του επιδόθηκε πρόστιμο για παράνομη στάθμευση σε χώρο αναπήρων και για παρεμπόδιση οχημάτων αναπήρων να χρησιμοποιήσουν τον χώρο.

Ο

25χρονος αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο και η υπόθεση μεταφέρθηκε στο «δικαστήριο», ενώ ο νέος καλείται να αποδείξει την αναπηρία του. Ο 25χρονος είναι παραπληγικός από το 2010, ως αποτέλεσμα τροχαίου ατυχήματος.

Σε δηλώσεις του, είπε ότι θέλει να βρεθεί ενώπιον «δικαστή» για να τον δει πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι και καλεί τον «δήμο» κατεχόμενης Λευκωσίας να του εξηγήσει τι έκανε παράνομα και του επιβλήθηκε το πρόστιμο παράνομης στάθμευσης, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι λόγω της αδιαφορίας των «αρμόδιων» υπηρεσιών και της μη εφαρμογής νομοθεσιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα