Άσκηση ετοιμότητας διεξήχθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Άσκηση ετοιμότητας διεξήχθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην οποία συμμετείχαν διάφοροι φορείς και υπηρεσίες του κράτους και του ιδιωτικού τομέα που εδρεύουν εντός και εκτός του αερολιμένα.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Hermes Airports αναφέρεται ότι «σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, αεροσκάφος προερχόμενο από το Λονδίνο, στη διάρκεια της τελικής φάσης προσέγγισης του διαύλου προσγείωσης, συντρίβεται εντός της περιοχής του αεροδρομίου. Ακαριαία, μέρος του αεροσκάφους διαλύεται ενώ η μία εκ των δύο μηχανών του αναφλέγεται».

Εντός

του αεροσκάφους σύμφωνα πάντα με το σενάριο της άσκησης «το πτητικό πλήρωμα αρχίζει αμέσως τη διαδικασία επείγουσας εκκένωσης του αεροπλάνου ενώ τα σωστικά συνεργεία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου, καταφθάνουν στη σκηνή, με στόχο τη διάσωση επιβατών και πληρώματος».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της άσκησης συμμετείχε Τμήμα Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Hermes, το οποίο είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τους δικούς του μηχανισμούς επικοινωνίας και ενημέρωσης, σε περιπτώσεις κρίσεων».

Η διεξαγωγή της άσκησης «εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης των επιπέδων ετοιμότητας και συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του αεροδρομίου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης».

H Hermes «εκφράζει την ικανοποίηση της για το τελικό αποτέλεσμα της άσκησης. Τα συμπεράσματα της άσκησης θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν καταλλήλως, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των επιπέδων άμεσης αντίδρασης και της γενικής απόδοσης των διαφόρων υπηρεσιών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα