ΑΣΔΥΚ: Οι αστυνομικοί συνειδητά δεν παρεμβαίνουν δυναμικά σε επεισόδια

Οι αστυνομικοί συνειδητά δεν επεμβαίνουν δυναμικά για την αντιμετώπιση επεισοδίων, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομίας ΑΣΔΥΚ, Λουκάς Χρίστου, με αφορμή τα έκτροπα που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή, στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος- Ελευθερία.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κύριος Χρίστου είπε ότι η στάση των αστυνομικών έχει σχέση με τις ανυπόστατες καταγγελίες που διατυπώνονται εναντίον τους, στην Αρχή Διερευνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Δείτε επίσης: Απελπιστικά μόνη η Αστυνομία απέναντι στους χούλιγκαν, λέει ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

Υπέδειξε

πως κυρίως οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, όχι μόνο δεν τυγχάνουν στήριξης, αλλά βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο, σέρνονται στα δικαστήρια και αναγκάζονται να λογοδοτήσουν.

Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο είπε ότι έχει ετοιμαστεί έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής και τις ενέργειες της αστυνομίας. Σημείωσε ότι η έκθεση έχει παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Ανέφερε επίσης ότι σε χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Αστυνομία υπέβαλε εισηγήσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Διαβάστε επίσης: Λήψη άμεσων μέτρων αποφάσισε σύσκεψη για τα επεισόδια στο «Ελευθερία»

Keywords
Τυχαία Θέματα