ΑΣΔΥ: Αποπροσανατολισμός κοινής γνώμης για δημ. υπαλλήλους

Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης σε σχέση με τους δημοσίους υπαλλήλους κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου, η οποία αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα.

"«Αυξήσεις στο Δημόσιο» Με αυτό τον τίτλο, οι πλείστες εφημερίδες και άλλα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, επέλεξαν σήμερα να παρουσιάσουν την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε μερική αποκατάσταση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ο τερματισμός μερικών, όχι όλων και ειδικά όχι των μεγαλύτερων αποκοπών, που έγιναν στους μισθούς, όσων

υπηρετούν στο δημόσιο, θεωρείται και αποκαλείται «αύξηση» αντί αποκατάσταση" αναφέρει η ΑΣΔΥ.

Οπως προσθέτει, "δυστυχώς, για μια ακόμη φορά τα δεδομένα παρουσιάζονται κατά τρόπο στρεβλό κάτω από τίτλους που προκαλούν την κοινή γνώμη εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων. Μια κοινή γνώμη η οποία έχει διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να μισεί και να αποστρέφεται ό,τι έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη ομάδα εργαζόμενων, που με όλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στον τομέα που υπηρετεί, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια ακόμη μισθοσυντήρητη τάξη, της οποίας η ζωή και το βιοποριστικό εξαρτάται, κάθε μήνα, από το μισθό που θα της καταβάλει ο εργοδότης της, το Κράτος".

Αναφέροντας ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που έχουν απολέσει την εργασία τους και αυτοεργοδοτούμενοι που δεν έχουν δουλειές, σημειώνει ότι "δεν πρέπει, όμως, να λησμονούμε τι συνέβη σε αυτό τον τόπο και προπαντός ποιοι προκάλεσαν την οικονομική του λεηλασία και την κοινωνική καταστροφή. Μπορεί η δικαιοσύνη να μην το ξέρει ακόμη, αλλά το ξέρει ο κόσμος. Το γνωρίζει, καλά η κοινή γνώμη. Δεν ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν ήταν οι μισθοί και οι αυξήσεις που έπαιρναν της τάξης του 4 και 5%, όταν κάποιοι [Developers, Χρηματιστές, Τραπεζίτες κ.λπ.] έβγαζαν εκατομμύρια και όταν μερικοί από αυτούς καταχρώνταν τη θέση τους για να έχουν περισσότερα ή δημιουργούσαν απίστευτα χρέη που σήμερα δεν ξεπληρώνουν".

Η ΑΣΔΥ διερωτάται "ποιο είναι συνεπώς το νόημα ή ο σκοπός του αποπροσανατολισμού; " και καταλήγει αναφέροντας ότι "δυστυχώς, για χρόνια τώρα καλλιεργείται ο φθόνος μεταξύ εργαζομένων, από μερίδα των ΜΜΕ, χωρίς κανένα ανάχωμα, επιτρέποντας να δημιουργηθεί, άκριτα και απροβλημάτιστα, η εντύπωση ότι, με το να στερηθεί τα δικαιώματα της μια ούτω καλούμενη «προνομιούχα» τάξη εργαζομένων, θα επωφεληθούν οι υπόλοιποι και όσοι δεν ανήκουν σε αυτή".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα