ΔΟΜ: Στα 3,2 εκατ. ανέρχονται οι εκτοπισμένοι στο Ιράκ

Ο αριθμός των εκτοπισμένων στο Ιράκ από τις αρχές του 2014 αγγίζει τα 3,2 εκατομμύρια, λόγω των βιαιοτήτων που συνδέονται με την παρουσία του Ισλαμικού Κράτους σε πολλές περιοχές της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Συνολικά έχουν εκτοπιστεί 3.206.736 άνθρωποι ή 534.456 οικογένειες. Η καταγραφή τους ξεκίνησε στις αρχές του 2014 και ολοκληρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου.

Από αυτούς τους ανθρώπους, το 42% προέρχεται από την επαρχία Αλ Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ. Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την επαρχία αυτή στις αρχές του

2014, πριν εξαπολύσουν την ευρεία επίθεσή τους και σε άλλες περιοχές της χώρας. Την τελευταία περίοδο μαίνονται σφοδρές μάχες στην Αλ Άνμπαρ, καθώς ο στρατός προσπαθεί να ανακαταλάβει την πρωτεύουσά της, το Ραμάντι.

"Ο αριθμός των εκτοπισμένων στο Ιράκ εξακολουθεί να μεγαλώνει. Χρειάζονται στήριξη. Οι περισσότεροι έφυγαν από τα σπίτια τους μόνο με τα ρούχα που φορούσαν", είπε ο ΤόμαςΛόταρ Βάις, ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ για το Ιράκ.

Στη γειτονική Συρία υπάρχουν 7,6 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένοι άνθρωποι. Περισσότερα από 4 εκατομμύρια έχουν φύγει από τη χώρα και οι 250.000 από αυτούς κατευθύνθηκαν προς το Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα