Ας μιλήσουμε για το σεξ!

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού ενώνουν δυνάμεις για να ενθαρρύνουν την απόκτηση δεξιοτήτων ζωής από τους φοιτητές

Η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού πραγματοποίησε δύο ημερήσιες εκδηλώσεις για την επίγνωση της σεξουαλικότητας, με το σλόγκαν Ας μιλήσουμε για το σεξ! Οι εθελοντές του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού διένειμαν στους φοιτητές προσκλήσεις για τα απογευματινά εργαστήρια και ενημερωτικά φυλλάδια για βασικά θέματα, όπως τα σεξουαλικά δικαιώματα, τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις και την αντισύλληψη. Διατέθηκαν και δωρεάν προφυλακτικά.

Τα απογευματινά εργαστήρια ανέλαβε μια ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών. Άρχισαν με έξυπνες ασκήσεις, εισαγωγής στα ζητήματα που αφορούν την αντισύλληψη και το ασφαλές σεξ. Οι φοιτητές που έλαβαν μέρος προβληματίστηκαν για τις σεξουαλικές σχέσεις και την αναπαραγωγική υγεία. Ακολούθως χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και συμμετείχαν σε διαδραστικά εργαστήρια. Μια ομάδα ερεύνησε το θέμα της ελεύθερης και «εν επιγνώσει» συναίνεσης στις σεξουαλικές σχέσεις, ενώ η άλλη ομάδα ασχολήθηκε με ζητήματα που αφορούν τα στερεότυπα των φύλων και την ελευθερία επιλογής και αποδοχής.

Οι φοιτητές εκφράστηκαν με ενθουσιασμό για τις γνώσεις που αποκόμισαν. «Περίμενα μια ακόμα διάλεξη που να πραγματεύεται ζητήματα τα οποία ήδη γνωρίζω για το ασφαλές σεξ, αλλά αυτό το εργαστήριο είχε τόσο πολύ ενδιαφέρον, και επιπλέον, με έκανε να προβληματισθώ!», είπε μια φοιτήτρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα