Άρθρο Ρώσου Πρέσβη σε Τ/κ ιστοσελίδα: «Η αλήθεια είναι με το μέρος μας»

Άρθρο γνώμης που υπογράφει ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, δημοσίευσε την Πέμπτη στην ιστοσελίδα της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίμπρις Ποστασί». Στο άρθρο, ο Ρώσος διπλωμάτης επιχειρεί να ερμηνεύσει τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας από την οπτική γωνία της Μόσχας. 

«Δεν είμαστε σε κατάσταση πολέμου με τον ουκρανικό λαό. Σκοπός της στρατιωτικής επιχείρησης είναι η προστασία του λαού και των ανθρώπων που ιστορικά ζούσαν στην περιοχή του Ντονμπάς. Σε όλα τα σύνορά μας,

δημιουργήθηκε ένας επιθετικός και αντιρωσικός σχηματισμός με τη συμμετοχή των δυτικών κηδεμόνων (της Ουκρανίας)», αναφέρει ο Ρώσος Πρέσβης στο άρθρο του, στη συνέχεια του οποίου προβάλλεται η άποψη ότι «αυτή η κατάσταση δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί, για την ασφάλεια του ρωσόφωνου πληθυσμού και την ασφάλεια της χώρας μας στο σύνολό της. Έπρεπε να διασφαλίσουμε τον αφοπλισμό της Ουκρανίας, την εκκαθάριση της ναζιστικής ιδεολογίας και το ουδέτερο καθεστώς της». 

Στην συνέχεια του άρθρου προβάλλεται η άποψη ότι η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν υβριδικό πόλεμο. «Διεξάγεται ένας υβριδικός πόλεμος. Αυτός είναι ένας νέος τύπος πολέμου, στον οποίο η παραπληροφόρηση χρησιμοποιείται ως το κύριο όπλο. Το τοπίο των μέσων ενημέρωσης έχει μετατραπεί σε ένα νέο πεδίο μάχης. Οι πραγματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας διεξάγονται με τη μορφή προπαγάνδας, ψευδών ειδήσεων και προκλητικών εικόνων». 

Χαρακτηρίζοντας ως «ψευδείς ειδήσεις» τις τελευταίες πληροφορίες που αφορούν τις ουκρανικές πόλεις Μαριούπολη, Μπούτσα και Κράματορσκ, ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο αναφέρει επίσης ότι «όσον αφορά τον στρατό μας, παρά τις προκλήσεις και τα εμπόδια που δημιούργησε το Κίεβο, ανοίγει καθημερινά ανθρωπιστικούς διαδρόμους και παρέχει εκτεταμένη βοήθεια και υποστήριξη στον άμαχο πληθυσμό, σε ελεγχόμενες περιοχές του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ και της Ουκρανίας».

Το άρθρο γνώμης ολοκληρώνεται με την φράση «η αλήθεια είναι με το μέρος μας, και είμαι σίγουρος ότι θα αποκαλυφθεί τελικά».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρθρο Ρώσου Πρέσβη,arthro rosou presvi