Αρνητικές σε ακμαιοκτονία για τα κουνούπια, οι Bρετ.Βάσεις

Δεν προχωρούν σε ψεκασμούς για ενήλικα κουνούπια (ακμαιοκτονία), στις περιοχές της δικαιοδοσίας τους, οι Βρετανικές Βάσεις, οι οποίες απάντησαν αρνητικά στην έκκληση του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, για εφαρμογή των εισηγήσεων των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολαίδης, σε επιστολή που έλαβε λίγο μετά το μεσημέρι από τις Aρχές των Βρετανικών Βάσεων, αναφέρεται πως οι μέχρι σήμερα ενδείξεις για τους πληθυσμούς των

κουνουπιών στις περιοχές που βρίσκονται στη δικαιοδοσία τους, δεν δικαιολογούν την ακμαιοκτονία και πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί με την προνυμφοκτονία, δηλαδή την καταπολέμηση κατά την επώαση, είναι ικανοποιητικά.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού επιβεβαίωσε επίσης πληροφορίες του ΚΥΠΕ πως οι ΒΒ εκφράζουν αντίθετη άποψη σε σχέση με το είδος των εντομοκτόνων σκευασμάτων που προτείνονται για ψεκασμούς από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του κράτους, προσθέτοντας, ωστόσο, πως δεν αποκλείουν να προχωρήσουν σε πιλοτικού τύπου ψεκασμούς, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και διασφαλίσεις που σχετίζονται με το είδος του εντομοκτόνου.

"Δεν μπορεί ο κόσμος να υποφέρει και εμείς να περιμένουμε λες και δεν υπάρχει πρόβλημα", διαμήνυσε ο κ. Νικολαίδης, σημειώνοντας πως ο ίδιος θα ζητήσει να γίνει μια νέα συνάντηση για να δοθούν εξηγήσεις και να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Θεωρώ, συνέχισε, πως οι ΒΒ πρέπει να συμπλεύσουν με την απόφαση των Υγειονομικών Υπηρεσιών του κράτους, "την οποία φυσικά και δεν αμφισβητώ".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα