«Άρνηση των πραγματικοτήτων η δήλωση Κούτρα»

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΣΜΑΝ ΕΡΤΟΥΓΗ ΔΗΛΩΣΗ του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ, ότι στην Κύπρο υπάρχει μόνο ένα κράτος, αποτελεί άρνηση των πραγματικοτήτων και παραμελεί την ελεύθερη βούληση των Τ/κ που ίδρυσαν την «ΤΔΒΚ», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο «εκπρόσωπος της προεδρίας» Οσμάν Ερτούγ. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του κ. Κούτρα,

ο κ. Ερτούγ υποστήριξε ότι ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ προσπαθεί να επιβάλει την Κυπριακή Δημοκρατία, που το 1963 οι Ε/κ σφετερίστηκαν με τη δύναμη των όπλων -όπως είπε- στους Τ/κ. Αυτές οι μονόπλευρες δηλώσεις, συνέχισε, δείχνουν ότι παρ' ότι αλλάζουν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, η πολιτική τους στο Κυπριακό δεν αλλάζει.

«Όμως εμείς περιμέναμε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση νέες και πιο εποικοδομητικές προσεγγίσεις». Επιπλέον, υποστήριξε ότι η δήλωση του κ. Κούτρα σε σχόλιο των δηλώσεων Ντερβίς Έρογλου, για δύο ίσους και κυρίαρχους λαούς στην Κύπρο, είναι «ενάντια στο πνεύμα και το γράμμα της κοινής δήλωσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2014», όπου -είπε- ξεκάθαρα καθορίζεται ότι η κυριαρχία πηγάζει ίσα από τους Τ/κ και τους Ε/κ, δηλαδή από τους δύο «λαούς», κατέληξε. Περιμένουν, πρόσθεσε, από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να δείξει σεβασμό στην κοινή δήλωση και να πείσει την ε/κ πλευρά να αφήσει τις αστήριχτες δικαιολογίες και να γυρίσει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα