Αρνείται επιστροφές χρημάτων η Ryanair για πτήσεις προς Κύπρο

Οι τουρίστες που έχουν κάνει κράτηση για πτήσεις προς Κύπρο χάνουν εκατοντάδες λίρες επειδή η Ryanair αρνείται να τους επιστρέψει τα χρήματα, παρόλο που οι περιορισμοί του κορωνοϊού σημαίνει ότι απαγορεύεται η πτήση και η είσοδος στη χώρα, αναφέρει δημοσίευμα  του Which.co.uk

Η Ryanair ξεκίνησε

πρόσφατα έξι πτήσεις την εβδομάδα από τα αεροδρόμια Μπόρνμουθ, Λίβερπουλ και Στάντστεντ προς Πάφο. Ωστόσο, η Κύπρος απαγόρευσε είσοδο σε Βρετανούς τουρίστες μέχρι τουλάχιστον την 1η Αυγούστου. Μόνο οι Κύπριοι κάτοικοι, οι Κύπριοι πολίτες και τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και μια μικρή ομάδα άλλων επιβατών, επιτρέπεται να ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα.,  η Σάρα Χάτσινσον και η οικογένειά της πραγματοποιήθηκαν κράτηση για μία από τις πρώτες πτήσεις της Ryanair από το Λίβερπουλ προς την Κύπρο την Τετάρτη. Είχε πληρώσει 1.345  βρετανικές λίρες για τις πτήσεις τον Ιανουάριο. «Μου πήρε πέντε μέρες για να επικοινωνήσω με την τη Ryanair, τότε η γυναίκα μόλις μου είπε ότι δεν προσφέρουν επιστροφές χρημάτων, επειδή οι πτήσεις πραγματοποιύνται, αλλά πώς θα μπορούσα να φτάσω στην πτήση όταν δεν θα μου είχαν επιτραπεί στην Κύπρο;», είπε.

Η Ryanair, συνεχίζει το δημοσίευμα,  δεν επέτρεψε ποτέ στους πελάτες να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων όταν εκτελούνται πτήσεις, ούτε απαιτείται νομικά, ακόμη και αν οι προορισμοί απαγορεύουν την είσοδο σε τουρίστες στο Ηνωμένο Βασίλειο ή βρίσκονται στη λίστα συμβουλευτικών ταξιδιών της FCO. Ωστόσο, στο παρελθόν είχε παραιτηθεί από τους τυπικούς όρους και προϋποθέσεις και επέτρεψε στους πελάτες να κάνουν κράτηση για αργότερα χωρίς να πληρώνουν διοικητικά έξοδα. Οι πελάτες της Ryanair με πτήσεις προς Κύπρο λένε ότι πρέπει να πληρώσουν το τέλος και οποιαδήποτε διαφορά ναύλου εάν θέλουν να κάνουν κράτηση.

Η Νίκολα Λοϊζίδου επρόκειτο επίσης να πετάξει από το Λίβερπουλ στην Πάφο στις 8 Ιουλίου και η Ryanair της επέβαλε ένα «τέλος αλλαγής» 270  λίρες για να αναβάλει το ταξίδι της μέχρι τον Μάιο του 2021, παρόλο που οι νέες πτήσεις που έκανε κράτηση ήταν περίπου 75 λίρες φθηνότερες από τις αρχικές πτήσεις της,  και κόστισε συνολικά 809 λίρες.

«Η Ryanair είπε ότι δεν ήταν πρόβλημά τους αν δεν μπορούσα να φτάσω στην Κύπρο, ήταν απλώς ένας αερομεταφορέας που με φέρει από το Α στο Β και αρνήθηκαν την επιστροφή χρημάτων για τον υψηλότερο ναύλο ή οποιαδήποτε πίστωση κατά της αλλαγής», είπε.  Ένας εκπρόσωπος της Ryanair  δήλωσε στην ιστοσελίδα  «Για μη ακυρωμένες πτήσεις, ισχύουν οι τυπικοί όροι».

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ενημερώνονται τακτικά, επομένως η Ryanair προτρέπει όλους τους επιβάτες να ελέγχουν τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές οδηγίες  στον ιστότοπο της Ryanair και με τις αρμόδιες αρχές πριν πετάξουν. Αυτή η συμβουλή δεν θα βοηθήσει τους παραθεριστές που έκαναν κράτηση πτήσεων μήνες πριν από την επιβολή των περιορισμών ταξιδιού. Αυτοί οι πελάτες θα πρέπει είτε να πληρώσουν στη Ryanair περισσότερα χρήματα για να κάνουν εκ νέου κράτηση ή να χάσουν εντελώς το κόστος της πτήσης.

 Πτήσεις EasyJet προς Κύπρο

 Αυτή την εβδομάδα, η Εasy Jet θα ξαναρχίσει τις υπηρεσίες της στην Πάφο και τη Λάρνακα.

Είπε στην ιστοσελίδα ότι δίνει στους επιβάτες τη δυνατότητα να κάνουν νέα κράτηση, δωρεάν μέχρι αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Αυτό περιλαμβάνει μια γενναιόδωρη προσφορά για παραίτηση από οποιαδήποτε διαφορά ναύλου. Αλλά οι πελάτες της Εasy Jet αντιμετώπισαν σύγχυση σχετικά με αυτή την πολιτική. Μερικοί επιβάτες της Εasy Jet μας είπαν ότι έχουν αναφερθεί εκατοντάδες κιλά για να μεταβούν σε άλλες πτήσεις. Ένας πελάτης είπε ότι του δόθηκαν επιπλέον 500 λίρες για να μετακινήσει τις πτήσεις του από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, παρόλο που οι νέες πτήσεις διαφημίζονταν για 300 λίρες  λιγότερες από την αρχική κράτησή του.

Η EasyJet μας είπε ότι τυχόν πελάτες που έχουν χρεωθεί να μετακινήσουν τις πτήσεις τους στην Κύπρο λόγω του περιορισμού ταξιδιού θα επιστραφούν.

«Οι πελάτες της Easy Jet αγωνίζονται επίσης να επικοινωνήσουν με την  αεροπορική εταιρεία για να αλλάξουν τις κρατήσεις τους. Ένας επιβάτης είπε ότι προσπαθεί για μια εβδομάδα να τηλεφωνήσει στην αεροπορική εταιρεία και ότι δεν έχει απαντήσει ούτε στα email ούτε στα μηνύματα στα κοινωνικά μέσα».

 Ένας εκπρόσωπος της Εasy Jet είπε: «Αντιμετωπίζουμε μεγάλο όγκο ερευνών ως αποτέλεσμα του COVID-19, σε συνδυασμό με τους τοπικούς περιορισμούς κλειδώματος, γεγονός που οδήγησε σε μειωμένα επίπεδα προσωπικού στα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών και, δυστυχώς, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από το συνηθισμένο .

 «Έχουμε επενδύσει σε επιπλέον πόρους για να μειώσουμε τις ουρές μας το συντομότερο δυνατό. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες για την υπομονή και την κατανόησή τους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η επιλογή να αλλάξουν δωρεάν τις πτήσεις τους στην Κύπρο θα παραμείνει μετά την πτήση της αρχικής τους πτήσης. »

Keywords
Τυχαία Θέματα