Αριστίνδην του ΔΗΚΟ στην Αμμόχωστο ο Δρ.Νεόφυτος Χρυσοχός

Με μια νέα αριστίνδην υποψηφιότητα συνεχίζει τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων του το ΔΗΚΟ.

Όπως έγκυρα και αποκλειστικά πληροφορείται το SigmaLive, ο δρ. Νεόφυτος Χρυσοχός θα είναι υποψήφιος με το ΔΗΚΟ στην επαρχία Αμμοχώστου.

Η πρόταση στον κ. Χρυσοχό έγινε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Κόμματος

Νικόλα Παπαδόπουλο και στηρίζεται τόσο στην σύγκλιση απόψεων με τον κ. Χρυσοχό στο Κυπριακό όσο και στην επιθυμία του κ. Παπαδόπουλου να αξιοποιήσει τεχνοκράτες που έχουν ιδιαίτερη εμπειρία και γνώσεις σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ο Νεόφυτος Χρυσοχός γεννήθηκε στη Μηλιά Αμμοχώστου το 1962, αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού και υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στις δυνάμεις καταδρομών. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Είναι διδάκτωρ από το London School of Economics and Political Science ενώ κατέχει πτυχίο Μηχανολογίας και Μεταπτυχιακό τίτλο στη ρομποτική. Δίδαξε στο London School of Economics, στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Διοίκησης και στην Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκηση, ενώ, έχει δημοσιεύσει τρία βιβλία καθώς και δεκάδες άρθρα και μελέτες για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διετέλεσε Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου (2004 -2009), αντιπροσώπευσε την Κύπρο σε σημαντικές εργασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σήμερα ηγείται πανευρωπαϊκού οργανισμού εφαρμογής πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κράτη μέλη.

Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, δηλαδή αυτές του 2011, ο Νεόφυτος Χρυσοχός ήταν υποψήφιος βουλευτής στην ίδια επαρχία, με το ΕΥΡΩΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη επιβεβαιώθηκε η υποψηφιότητα με το ΔΗΚΟ του προερχόμενου από το ΑΚΕΛ γιατρού Ανδρέα Φάντη καθώς και του δημοφιλούς ηθοποιού Ηράκλη Γιωργαλλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα