Άρης-ΑΠΟΕΛ 1-1: Συμβιβασμός... πρώτη απώλεια Μιλόγεβιτς!

Ισόπαλο αναδείχθηκε το ντέρμπι στην Λεμεσό (1-1), ανάμεσα σε Άρη και ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA. Θυμίζουμε πως ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι για τον Άρη αφού ήταν το πρώτο στο νέο γήπεδο.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προηγήθηκε με τον Στρούσκι στο 33’. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ισοφάρισαν στο 45+5’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρκίνιος.

Ο Μιλόγεβιτς χάνει τους πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα όμως o ΑΠΟΕΛ

παραμένει πρώτος αφού βρίσκεται στους 37 βαθμούς μαζί με ΑΕΚ. Ο Άρης με τον αποψινό βαθμό ανέβηκε στους 32 και παρέμεινε στην 4η θέση.

Ο ΑΠΟΕΛ πρώτος έχασε κάποιες καλές στιγμές, κυρίως με τον Κβιλιτάια, και οι γαλαζοκίτρινοι ήταν πιο απειλητικοί. Ωστόσο στην μεγάλη εικόνα του ματς, και όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο ρυθμός ήταν καλός και το ντέρμπι ισορροπημένο.

Στο 31’ ακυρώθηκε το γκολ του Κακόριν για οφσάιντ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κονσταντίνοφ αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο δίνοντας την θέση του στον Σατσιά.

Στο 42’ ο Άρης έμελλε να πετύχει το πρώτο του γκολ στο νέο γήπεδο αφού ο Στρούσκι με σουτ νίκησε τον Μπέλετς και έκανε το 1-0. Το σουτ έγινε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ήταν μια ξαφνική ενέργεια ενώ η μπάλα κτύπησε και στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν το προβάδισμα αλλά στο 45+3’ ήρθε ένα χέρι του σκόρερ μέσα στην μεγάλη περιοχή και έτσι ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε με τον Μαρκίνιος στο 45+5’ από τα 11 βήματα. Ήταν το 6ο γκολ του Βραζιλιάνου ο οποίος είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Μιλόγεβιτς.

Η πρώτη φάση ήρθε στο 56’ με τον Μαγιαμπέλα να κάνει το σουτ εκτός περιοχής χωρίς ωστόσο να ανησυχεί τον Μπέλετς.

Ο ΑΠΟΕΛ απάντησε στο 58’ με τον Μαρκίνιος. Ο Βραζιλιάνος σύγκλινε από τα αριστερά και έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά, πάνω από τα δοκάρια.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 67’. Ο Μαγιαμπέλα βρέθηκε απέναντι από τον Μπέλετς με τον Σλοβένο να του λέει «όχι».

Έξι λεπτά αργότερα ο κίπερ του ΑΠΟΕΛ έκανε άλλη μια σπουδαία απόκρουση, στερώντας από τον Μπαμπίκα να σκοράρει από πολύ κοντινή απόσταση.

Άρης (Α. Σπιλέφσκι): Βανά, Καζού, Μποακί, Μπέγκσον (Στεπίνσκι 75'), Μαγιαμπέλα, Στρούσκι (Μπράουν 89'), Μπρόσον, Μουσούντα, Ζόκε, Κακόριν (Γκομίς 70'), Μπαμπίκα

Στον πάγκο οι: Σοφρωνίου, Μεντιούπ, Πηλέας, Μπράουν, Σικόρσκι, Στεπίνσκι, Ντελμίρο, Γκομίς, Γιαγκό, Μονέ Πακέ, Γιαμπλόνσκι, Τζιαβέ. 

ΑΠΟΕΛ (Β. Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Ντβάλι (Καρώ 46'), Κβιλιτάια, Κρέσπο, Ντάλσιο, Σούσιτς, Μαρκίνιος (Θεοδώρου 71'), Γουίλερ, Σαρφό (Νταουσβίλι 90+1'), Κοσταντίνοφ (Σατσιάς 33'), Ντογκαλά (Μπλουμ 71')

Στον πάγκο οι: Χριστοδούλου, Κίττος, Καρώ, Ντουμπραβάνου, Νταουσβίλι, Τσεπάκ, Μπλουμ, Σατσιάς, Θεοδώρου, Ντιας, Μορέιρα

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος

Παρατηρητής:Τσαγγάρης Μάριος

Keywords
Τυχαία Θέματα