Αρχίζουν οι συνεδριάσεις του Εurogroup και του Ecofin

Oι Επίτροποι Έττινγκερ, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους, και Μοσκοβισί, αρμόδιος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, τη φορολογία και τα τελωνεία, θα εκπροσωπήσουν την Κομισιόν στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του αυριανού ECOFIN, σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

Στην Ευρωομάδα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση της ζώνης του ευρώ και

θα συζητήσουν τις βασικές προκλήσεις πολιτικής βάσει των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν. Στη συνέχεια, η Ευρωομάδα θα συνεχίσει σε περιεκτική μορφή (27), σε συνέχεια της Συνόδου Κορυφής του ευρώ τον Δεκέμβριο του 2018 για την εμβάθυνση της ευρωζώνης.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εργασιών για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, οι Υπουργοί θα συζητήσουν το δημοσιονομικό μέσο για την ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση (προϋπολογισμός ευρωζώνης ή BIC, budgetary instrument for convergence), με ιδιαίτερη έμφαση στις πτυχές των εσόδων.

Στη συνάντησή τους την επόμενη μέρα, οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ( ΕCOFIN) θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την επικαιροποίηση του συστήματος ειδικών φόρων κατανάλωσης της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών κανόνων για το αλκοόλ. Στη συνέχεια, οι Υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν τη μεταρρύθμιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος πριν από τις συναντήσεις της G20 τον Ιούνιο στην Ιαπωνία. Οι Υπουργοί θα συζητήσουν, επίσης, για τον οικονομικό αντίκτυπο της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού, παρουσία της Επιτρόπου Tάισεν, υπεύθυνης για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα της Εργασίας. Τέλος, οι Υπουργοί αναμένεται να εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με τις εις βάθος αξιολογήσεις για τα κράτη μέλη που εντοπίστηκαν στην έκθεση του μηχανισμού προειδοποίησης τον Νοεμβρίου του 2018 και την πρόοδο με την εφαρμογή των συστάσεων του 2018 ανά χώρα του Ιουλίου του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα