Αρχίζει την Κυριακή το MLS, 6-7 στη μάχη του τίτλου

«Ελάτε στις ΗΠΑ, το ποδόσφαιρο που παίζεται είναι καλό και ζούμε καλά». Παρομονές της έναρξης της 21η σεζόν στο MLS, που ξεκινάει την Κυριακή, επιχειρείται κάλεσμα στους μεγάλους άσους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Κάτι που περισσότερο δείχνει σαν ελπίδα παρά μία πραγματική πιθανότητα. Όμως ο Κακά, μετά από μία ευτυχισμένη σεζόν με το Ορλάντο, δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία: «Είμαι σίγουρος ότι κάποια μέρα θα έρθουν». Και είναι αλήθεια, ο Ρονάλντο,

μετά από συνεχείς καλοκαιρινές παρουσίες με την Ρεάλ στις ΗΠΑ , επανέλαβε: «Υπάρχει ποιότητα, μπορεί να γίνει καλύτερο, θα μου άρεσε μία ημέρα να βοηθήσω».

Ο Τζέραρντ, από το τουρνουά της περασμένης σεζόν, με τους Γκάλαξι εξήγησε: «Τώρα πλέον στην Βρετανία μιλάνε πολύ για το Mls. Το συνιστώ σε πολλούς». Και ο Λάμπαρντ, συμπαίκτης του Πίρλο στην Νέα Υόρκη, είπε: «Πιστεύω ότι η άφιξή τους είναι μία πραγματική πιθανότητα. Μετά το στυλ της ζωής είναι ιδανικό για τον Κριστιάνο».

Στις τηλεοράσεις σε 140 χώρες στον κόσμο, το Mls, θέλει να επικρατήσει της εισβολή των Κινέζων στην Ευρώπη. Ο μέσος όρος ηλικίας των κορυφαίων παικτών που φτάνουν είναι μεγάλος , αφού όποιος επιλέγει τις ΗΠΑ το κάνει όχι για να κάνει μία νέα καριέρα, αλλά για να ζήσει μία νέα ζωή.

«Εάν κάποιος φτάσει στις ΗΠΑ με την ιδέα ότι θα ξεκινήσει μία νέα μεγάλη καριέρα, θα δοκιμάσει αμέσως ένα μεγάλο σοκ,» είπε ο Τζέραρντ. Το 2005 η Lega είχε 12 ομάδες ( στα χέρια έξι ιδιοκτητών) με μόλις 3 στάδια για ποδόσφαιρο και 15.108 θεατές. Τώρα οι ομάδες είναι 20 ( όλες με διαφορετικό) και θα γίνουν 23 έως το 2018, ενώ οι θεατές αυτή την στιγμή έχουν φτάσει σε μέσο όρο 21.574 .

Σύμφωνα με το Forbes, μία ομάδα του Mls, κοστίζει μέσο όρο 143 εκατ. ευρώ, 52% περισσότερο από ότι ήταν το 2013. «Η δική μας Lega είναι θεαματική γιατί δεν υπάρχει ένα φαβορί. Πολλές ομάδες διεκδικούν τον τίτλο,» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αμερικάνοι. Εκτός από τους πρωταθλητές του Πόρτλαντ, Γκάλαξι, Κολόμπους, Μόντρεαλ, Ρεντ Μπουλς και Τορόντο, δείχνουν έτοιμες να διεκδικήσουν τον τίτλο , από την ερχόμενη Κυριακή. Εστω κι αν αυτή την χρονιά δεν έφτασαν Λάμπαρντ, Τζέραρντ και Πίρλο, όπως είχε συμβεί το 2015, το Mls γίνεται συνεχώς καλύτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα