Αρχίζει η προτελευταία αξιολόγηση του μνημονίου

Αρχίζει σήμερα η όγδοη και προτελευταία αξιολόγηση από την τρόικα της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, το οποίο ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου του 2016.

Η αποστολή των διεθνών δανειστών θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Η νέα αξιολόγηση θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω της εφαρμογής

του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για την αφερεγγυότητα και τις εκποιήσεις ακινήτων, καθώς και στη συνέχιση της ενίσχυσης του εποπτικού πλαισίου για την αναδιάρθρωση των δανείων.

Έμφαση θα δοθεί και στο θέμα της πώλησης των δανείων, στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αλλά και της διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Σημαντικός αριθμός καθυστερήσεων παρατηρείται στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Διαπιστώνουμε μια επιβράδυνση στο ρυθμό των μεταρρυθμίσεων δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν στο ΚΥΠΕ.

Κρίσιμα θέματα, που παραμένουν σε εκκρεμότητα για την επόμενη περίοδο είναι, μεταξύ άλλων, η συζήτηση στη Βουλή των πέντε κυβερνητικών νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, η ψήφιση από τη Βουλή των νομοσχεδίων για την πώληση δανείων, αλλά και για την τιτλοποίηση/πακετοποίηση δανείων, η αποκρατικοποίηση της Cyta και ο διαχωρισμός της ΑΗΚ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα