Αρχιτέκτονας τουρκο-λιβυκού: «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αυξήσει τα χωρικά ύδατα»

Ο απόστρατος αντιναύαρχος, Τζιχάτ Γιαϊτζί, κρούει τον κώδωνα του «κινδύνου» στην τουρκική κυβέρνηση ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Με χάρτες στο λογαριασμό του στο twitter, αναφέρει ότι ο απώτερος στόχος της Ελλάδας, η οποία κλιμακώνει συνεχώς τις εντάσεις στο Αιγαίο με την Τουρκία, είναι να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

«Εγώ

λέω εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχουν τουρκο-ελληνικά προβλήματα, υπάρχουν ελληνικές απαιτήσεις. Ας δει ο τυφλός και ας ακούσει ο κωφός. Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων», υποστηρίζει, ενώ καλεί την κυβέρνηση Ερντογάν να απαιτήσει από την Ελλάδα να επιστρέψει στα 3 μίλια (!), που ορίζει η Λωζάνη.

«Το καθεστώς στη Θάλασσα των Νήσων (Αιγαίο) έχει καθοριστεί από τη Συνθήκη της Λωζάνης και έχουν ληφθεί ως βάση τα 3 μίλια χωρικά ύδατα. Η Τουρκία θα πρέπει επειγόντως να καλέσει την Ελλάδα να επιστρέψει στο καθεστώς της Λωζάνης, όπου τα χωρικά ύδατα είναι 3 μίλια στο τη Θάλασσα των Νήσων, και να σεβαστεί το νόμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα