Έντονα καιρικά φαινόμενα-Ισχυρές καταιγίδες και βροχές

Άρχισε να επηρεάζει διάφορες περιοχές της Κύπρου το νέο χαμηλό βαρομετρικό, για το οποίο και το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 17:00 αύριο το απόγευμα.

Ήδη στην Πάφο δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια».

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς και ο δρόμος Πόλης Χρυσοχούς – Αργάκας λόγω των καταρρακτωδών

βροχών είναι ολισθηρός.

Επίσης η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση για πτώση σύρματος επί της οδού Αθηνάς στην Πάφο, ενώ δέντρο κατέπεσε από τους ισχυρούς ανέμους.

Συνεργείο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου έσπευσε στην σκηνή για αποκατάσταση της βλάβης.

Καταρρακτώδεις σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι και οι βροχές στη Λεμεσό, και οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί.

Ο οργανισμός Reaction, προειδοποιεί για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προτρέπει το κοινό να είναι προσεκτικό στις διακινήσεις του.

Αναλυτικά ο καιρός απόψε

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και τοπικές καταιγίδες. Τοπικά, τα φαινόμενα θα είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά κατά τόπους ή σε καταιγίδα, μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Κοντά στις αυγινές ώρες θα καταστούν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη, ενώ στα δυτικά και τοπικά στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Φωτογραφίες και βίντεο από την σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα