Άρχισαν οι εκπτώσεις – Οργή ΠΟΒΕΚ για την αναρχία

Άτυπα μεν, ωστόσο άρχισαν οι εκπτώσεις. Πλέον μετά και την απόφαση Ανωτάτου ως αντισυνταγματικού του νόμου για ξεπουλήματα, δεν υπάρχει η καθορισμένη χρονική περίοδος όπως υπήρχε προ ετών.

Το SigmaLive επικοινώνησε με την ΠΟΒΕΚ και τον Γραμματέα της, Στέφανο Κουρσάρη, ο οποίος ανέφερε ότι η κατάσταση τα τελευταία χρόνια, μετά δηλαδή και την απόφαση Ανωτάτου, επικρατεί μια αναρχία. Αυτή δεν είναι η άποψη μόνο της ΠΟΒΕΚ, όπως σημείωσε ο κ.Κουρσάρης, αλλά και αρκετών επιχειρήσεων.

Πλέον, η κάθε ξεχωριστή επιχείρηση δικαιούται και μπορεί να βάζει ολόχρονα ξεπουλήματα. «Κατά συνέπεια ο καταναλωτής δεν γνωρίζει αν τα συγκεκριμένα ξεπουλήματα είτε διαφημίσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», σημείωσε.

«Απόδειξη για τη σωστή μας θέση είναι ότι θα μπορούσαν να υπήρχαν καθορισμένες χρονικές περίοδοι, δηλαδή μέχρι και 4, για να καλύψουν και εαρινή και φθινοπωρινή περίοδο, είναι το γεγονός ότι παλαιότερα δημιουργούνταν ουρές όταν ξεκινούσαν οι εκπτώσεις από καταναλωτές».

«Υπάρχουν παραδείγματα σε άλλες χώρες που αυτός ο θεσμός εκπτώσεων εφαρμόζεται βάσει θεσμικών διαδικασιών προστατεύεται ο καταναλωτής από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές είτε παραπλανητικά ξεπουλήματα», συμπλήρωσε ο κ.Κουρσάρης.

«Στόχος της ΠΟΒΕΚ ενόψει και του δημόσιου διαλόγου που έχει αρχίσει μέσω του Υπουργείου Εμπορίου για τον περί προστασίας καταναλωτή νόμο 2018 είναι η υποβολή συγκεκριμένων εισηγήσεων ούτως ώστε και η προστασία του καταναλωτή μέσω της νέας νομοθεσίας να ενισχυθεί αλλά ταυτόχρονα και ο υγιής ανταγωνισμός των επιχειρήσεων να τεθεί μέσα σε νόμιμα θεσμικά πλαίσια».

Keywords
Τυχαία Θέματα