Oρκωμοσία Ερευν. Επιτροπής για ΣΚΤ -«Το έργο το έχουμε ξαναδεί»

Έγινε σήμερα ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα η ορκωμοσία και η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου και των Μελών της Ερευνητικής Επιτροπής η οποία θα ερευνήσει και θα διακριβώσει όλα τα γεγονότα τα οποία σχετίζονται με την κατάσταση στην οποία περιήλθε το Συνεργατικό Πιστωτικό σύστημα στην Κύπρο.

«Αναλαμβάνετε και επίσημα τα καθήκοντα σας ως τριμελής επιτροπή με βασική εντολή όπως διερευνήσετε τους λόγους και τις αιτίες για τις οποίες η ΣΚΤ έχει περιέλθει σ’ αυτή την κατάσταση», υπέδειξε ο Γ.

Εισαγγελέας προς τα τρία μέλη της ερευνητικής επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

«Αυτό το έργο δυστυχώς το έχουμε ξαναδεί πρόσφατα όταν υπό παρόμοιες συνθήκες κατέρρευσε το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου», συμπλήρωσε ο Κώστας Κληρίδης.

Όπως είπε ο Γ. Εισαγγελέας η ερευνητική επιτροπή για το Συνεργατισμό θ’ αναλάβει ένα επίμοχθο έργο. «Το έργο σας καθίσταται απαιτητικό και ελπίζω ότι θα γίνει εμπεριστατωμένη, πλήρης και αντικειμενική διερεύνηση», είπε.

Οι όροι εντολής είναι γενικοί και με λίγους περιορισμούς, διευκρίνισε και συμπλήρωσε ότι: «Ευελπιστούμε σε μια έκθεση με πλήρεις εξηγήσεις και συμπεράσματα, που να μην αποτελούν το τέλος μιας διαδικασίας αλλά την απαρχή άλλης, έτσι ώστε επιτέλους εκεί όπου απαιτείται να ληφθούν μέτρα αποτροπής και να μην ξαναβρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές»

«Έχετε επιλεγεί καθαρά για κριτήρια τα οποία αναφέρονται σε ακεραιότητα, αντικειμενικότητα, αμεροληψία, γι αυτό και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα διεκπεραιώσετε το έργο σας με τη δέουσα αντικειμενική σπουδή», είπε.

Η ερευνητική επιτροπή πιάνει αμέσως δουλειά, μετά την ορκωμοσία.

Αποτέλεσμα εντός τριών μηνών

Ο Πρόεδρος, Γεώργιος Αρέστης και τα μέλη, Γεώργιος Χαραλάμπους και, Γεώργιος Γεωργίου, καλούνται να αποδώσουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής θα τεθούν κρατικοί αξιωματούχοι, τραπεζίτες και πολιτικά πρόσωπα για πράξεις ή/και παραλείψεις τους, πριν και μετά το 2013.

Η Επιτροπή καλείται να υποβάλει την αιτιολογημένη έκθεση της εντός τριών μηνών.

Αν καταδειχθεί ανάγκη μπορεί να παραταθεί για ακόμα 3 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα