Αρχιεπίσκοπος: Nα στραφούμε στα μηνύματα των Χριστουγέννων για να ωφεληθούμε

Στη μεγάλη αυτή γιορτή των Χριστουγέννων, η σκέψη μας βρίσκεται πρώτα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, αλλά και στην κατεχόμενη πατρίδα μας, όπου οι εκκλησίες μας μένουν σήμερα βουβές, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος. 

Μιλώντας μετά από την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, ο Κύπρου Γεώργιος ευχήθηκε σε όλον τον κυπριακό λαό καλά Χριστούγεννα,

με την προτροπή να στραφούμε όλοι στα μεγάλα μηνύματα των Χριστουγέννων, για να ωφεληθούμε ψυχικά.

"Παρακαλούμε τον Θεό που ήρθε για να φέρει και την ειρήνη και την δικαιοσύνη, να δει και αυτό το αίτημά μας, να θεραπεύσει τις ανάγκες των ανθρώπων, αλλά και να βοηθήσει ώστε ο τόπος μας να βρει την ελευθερία του και την λύτρωση, για  να μπορούμε ελεύθερα, να λειτουργούμε τις εκκλησίες μας και να δοξάζουμε μέσα σε αυτές τον Θεό", δήλωσε ο εμψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος.

Όσο για την πρώτη του λειτουργία ως Αρχιεπίσκοπος, ο Κύπρου Γεώργιος δήλωσε συγκινημένος και είπε ότι πρόκειται για μια θέση ευθύνης και όχι απόλαυσης ή εγωισμού. "Παρακαλώ τον Θεό να με βοηθήσει, ώστε να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του λαού", δήλωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος.

Διαβάστε επίσης: Πότε αναμένεται η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου- «Θα έχει χαρακτήρα μεγαλοπρεπή»

Με πληροφορίες από ΡΙΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα