Αρχές του 2017 παραδίδεται η νέα πτέρυγα Νοσοκομείου Λάρνακα

Ικανοποιητικά και εντός των χρονικών πλαισίων που προβλέπονται προχωρούν οι εργασίες της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, η οποία σύμφωνα με τον Διευθυντή του νοσηλευτηρίου Ευάγγελος Ευαγγέλου, αναμένεται να παραδοθεί τους πρώτους μήνες του 2017, δηλαδή γύρω ή μετά το Πάσχα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ευαγγέλου «οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι εμπλεκόμενοι φορείς για ανέγερση νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας έχουν

τελεσφορήσει με τη στήριξη φυσικά και της Πολιτείας, χωρίς την οποία η πόλη δεν θα αποκτούσε ποτέ το συγκεκριμένο έργο».

Πρόσθεσε ότι «οι εργασίες για αποπεράτωση του έργου προχωρούν κανονικά χωρίς καθυστέρηση, εντός των χρονικών πλαισίων και ευελπιστούμε ότι γύρω ή μετά το Πάσχα του 2017, η κατασκευάστρια εταιρεία θα μας παραδώσει τη νέα πτέρυγα».

Σημείωσε ότι «το έργο είναι αναπτυξιακό αλλά και μνημονικό και με την συνεχή ροή χρημάτων, ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν ανατροπές ή εκτροπές από τα χρονικά πλαίσια που έχουν τεθεί. Αναμένεται ότι με την απόκτηση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, η οποία θα διαθέτει 32 περίπου νέα ιατρεία, το νοσηλευτήριο θα αναβαθμιστεί σημαντικά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ευαγγέλου είπε ότι στην νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου θα μεταφερθούν από το υφιστάμενο κτίριο «τα Εξωτερικά Ιατρεία, το Τμήμα Εγγραφής Ασθενών, το δωμάτιο αλλαγής πληγών, το Φαρμακείο, οι Υπηρεσίες Αιμοληψίας, το Χημείο, το Νεφρολογικό Τμήμα, το Φυσιοθεραπευτικό Τμήμα και οι αποθήκες».

Με την μεταφορά των εξωτερικών ιατρείων στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, συνέχισε «ο χώρος όπου στεγάζονται σήμερα, θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την επέκταση του χώρου του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών στεγάζεται σήμερα σε ένα πολύ μικρό χώρο, ο οποίος είναι ανεπαρκής για τον όγκο της εργασίας που καθημερινά διεκπεραιώνεται από το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου» είπε.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Ευαγγέλου απάντησε ότι «με τη λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου θα υπάρξει επέκταση και αναβάθμιση των χειρουργικών τμημάτων του νοσηλευτηρίου καθώς και άλλων τμημάτων του Νοσοκομείου. Αυτό θα λειτουργήσει προς όφελος τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού, το οποίο θα μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του, μέσα από τις σαφώς πιο αναβαθμισμένες συνθήκες εργασίας που θα έχει».

Κληθείς να σχολιάσει την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκατοντάδες συμπολιτών μας που επισκέπτονται το Νοσοκομείο Λάρνακας, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας, ο κ. Ευαγγέλου είπε ότι «εκτός από τις σημαντικές προσπάθειες και ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει οτιδήποτε άλλο. Γνωρίζουμε ότι οι οικοδομικές εργασίες που διεξάγονται στους χώρους του Νοσοκομείου δημιουργούν αρκετά προβλήματα στους επισκέπτες, ωστόσο ευελπιστούμε ότι η υπομονή του κόσμου θα ανταμειφθεί».

Εξήγησε ωστόσο ότι «η επέκταση των χώρων του Νοσοκομείου, η αύξηση των χειρουργείων και η δυνατότητα όλων των Τμημάτων να δέχονται μεγαλύτερο αριθμό πολιτών, θα οδηγήσει τόσο στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου όσο και στη μείωση του αριθμού ασθενών στις λίστες αναμονής».

Ερωτηθείς για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αλλά και το προσωπικό με τους χώρους στάθμευσης, αφού με την ανέγερση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου έχει ουσιαστικά χαθεί ένας μεγάλος χώρος, ο Διευθυντής του νοσηλευτηρίου απάντησε πως «το θέμα αυτό έχει επιλυθεί με τη χρήση των δρόμων που βρίσκονται περιμετρικά του Νοσοκομείου. Επίσης η Ιερά Μητρόπολης Κιτίου έχει παραχωρήσει τους χώρους στάθμευσης που υπάρχουν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου».

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν οποιαδήποτε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ο κ. Ευαγγέλου απάντησε πως «το κυριότερο πρόβλημα που υπάρχει είναι αυτό της έλλειψης εργατοϋπαλληλικού προσωπικού. Η υποστελέχωση αυτού του συγκεκριμένου κλάδου προσωπικού είναι μεγαλύτερη από την στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό» είπε και σημείωσε πως «παρά τα προβλήματα αυτά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε το Νοσοκομείο να λειτουργεί ικανοποιητικά».

Σημείωσε ακόμα ότι «η απόκτηση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου θα βοηθήσει σημαντικά στην καλύτερη και πιο ποιοτική εξυπηρέτηση του κόσμου της Λάρνακας και της επαρχίας. Σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση αναγκάζει όλο και περισσότερο πληθυσμό να οδηγείται στα κρατικά Νοσοκομεία, είναι αναγκαία η αύξηση των δυνατοτήτων των νοσηλευτηρίων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η υγεία πρέπει να φυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα