Απτά αποτελέσματα από τα ταξίδια Αναστασιάδη

Με πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα στη φαρέτρα του επέστρεψε νωρίς το πρωί στην Κύπρο, από την περιοδεία του σε Ιορδανία, Ισραήλ και Παλαιστίνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με Προεδρικές πηγές από το ταξίδι στην Ιορδανία η Κυπριακή Δημοκρατία κρατά τις αναβαθμισμένες σχέσεις και τις θέσεις αρχών για το Κυπριακό.

Όπως επίσης και το επενδυτικό ενδιαφέρον

που επιδείχθηκε ακόμη και για τα θέματα ενέργειας.

Εξού και οι διεργασίες για τριμερή μεταξύ Αμάν, Αθήνας και Λευκωσίας.

Παρομοίως, η συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό έβαλε το νερό στ αυλάκι σε σχέση με την ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη.

Σε ότι δε αφορά τη ψεσινή συνάντηση με τον Μαχμούτ Αμπάς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνέχισε την πρωτοβουλία του για φιλοξενία των ηγετών Ισραήλ και Παλαιστίνης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για αναθέρμανση του διαλόγου για επίλυση του Μεσανατολικού

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι, η ΕΕ θα πρέπει να λάβει ένα πιο ενεργό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

«Θα συνεχίσω να κάνω έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να δεχθούν τον Πρόεδρο Αμπάς και τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου χωριστά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Από πλευράς του ο Πρόεδρος Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς δήλωσε πως η Παλαιστίνη δεν επιθυμεί διαπραγματεύσεις για χάρη των διαπραγματεύσεων.

«Δεν μπορούμε μονομερώς να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα συμφωνημένα μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ».

Σε ότι αφορά το Κυπριακό ο Μαχμούντ Αμπάς επανέλαβε τις θέσεις αρχών που για χρόνια διατηρεί ο αδελφικός λαός των Παλαιστινίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα