Αποστολίδης: Το δράμα των Τεμπών σηματοδοτεί την ανεπάρκεια της πολιτείας

Το δράμα των Τεμπών θα σηματοδοτεί την ανεπάρκεια μιας πολιτείας να διασφαλίζει το στοιχειώδες δικαίωμα διακίνησης των πολιτών, είπε μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο δικηγόρος των θυμάτων και των παθόντων της τραγωδίας, Λούκας Αποστολίδης.

«Παλεύουμε εδώ κι έναν χρόνο» για απόδοση ευθυνών, υπέδειξε ο κ. Αποστολίδης, προσθέτοντας ότι «κάθε βήμα που κάνουμε έχει προβλήματα και δυσκολίες».

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία, έχουν κινηθεί δύο διαφορετικές διαδικασίες.

Η μία

άπτεται της Ευρωπαίας Εισαγγελέως και αφορά στον χειρισμό της σύμβασης 717, σύμφωνα με την οποία, μετά από παρότρυνση των ευρωπαϊκών θεσμών το 2014, ο ελληνικός σιδηρόδρομος θα έπρεπε να βελτιωθεί, προκειμένου να έχει συνάφεια με τους ευρωπαϊκούς.

Οι αλλαγές αυτές θα έπρεπε να είχαν τελειώσει στο τέλος του 2016, με αρχές του 2017, ωστόσο τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτούργησαν. Κατηγορήθηκαν 23 άτομα, ανάμεσά τους και η πολιτική ηγεσία.

Ωστόσο, η Βουλή δεν αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους, με αποτέλεσμα να αναζητούνται μόνο πολιτικές ευθύνες εναντίον τους, μέσω της εξεταστικής επιτροπής που έχει συσταθεί.

Σε σχέση με τον τότε περιφερειάρχη, κ. Αγοραστό, σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη, αποτελεί μελανό σημείο, καθώς «πήρε τα αντικείμενα, τα υπολείμματα, τα βαγόνια και τα μετέφερε θαρρείς και τα έβαλε σε κάποια αποθήκη». «Ακόμα δεν ξέρουμε ποιος έδωσε την εντολή, είναι μία πράξη εγκληματική», προσέθεσε.

Το δεύτερο σημείο, ανέφερε ο κ. Αποστολίδης, είναι κατά πόσο στην εμπορική αμαξοστοιχία μεταφέρονταν χημικές ουσίες.

Στα θετικά καταγράφεται το γεγονός ότι οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ολοκληρώσει την ποινική δικογραφία, βάζοντας στο κάδρο περίπου 30-32 κατηγορούμενους. 

Καταλήγοντας, ο κ. Αποστολίδης στηλίτευσε το γεγονός ότι παρά την επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, δεν φωταγωγήθηκε το κτήριο ως φόρος τιμής.

«Είναι μέρα εθνικού πένθους, είναι αδιανόητο το κοινοβούλιο να μη συμμετέχει», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Εδώ έγινε η γκανγκστερική επίθεση και ληστεία στη Λεμεσό

Keywords
Τυχαία Θέματα