Αποστολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκέπτεται το CERN

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκέφθηκε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στη Γενεύη της Ελβετίας από τις 13 έως τις 14 Ιουνίου 2019.

Η αντιπροσωπεία συμμετείχε σε μια ευρύτερη αντιπροσωπεία από άλλα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα στην Κύπρο, με στόχο την διερεύνηση περαιτέρω ευκαιριών συνεργασίας με το CERN στους

τομείς της Σωματιδιακής Φυσικής, Μηχανικής, Πληροφορικής, και Ιατρικής  Φυσικής. Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τις διάφορες δραστηριότητες του CERN και επισκέφθηκε αρκετές εγκαταστάσεις, όπως το πείραμα ALICE, το Κέντρο Δεδομένων που επεξεργάζεται τον τεράστιο όγκο δεδομένων που παράγονται από τα πειράματα στο CERN και το εργαστήριο όπου κατασκευάζονται οι γιγάντιοι μαγνήτες που χρησιμοποιούνται στον επιταχυντή μήκους 27 χλμ.

Η επίσκεψη έδωσε επίσης τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συζητήσουν με επιστήμονες στο CERN για κοινά έργα που μπορούν να αναληφθούν.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού το οποίο αντιπροσώπευε η Δρ. Τέρψα Κωνσταντινίδου, ενώ συμμετείχε επίσης ο Δρ. Βασίλης Τσάκαλος, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου απαρτιζόταν από τον καθηγητή Ανδρέα Ευσταθίου, Αντιπρύτανη Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, την Δρ. Ειρήνη Πολυκάρπου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Υγείας, τον Δρ. Χριστόδουλο Ευσταθιάδη, Λέκτορα στο Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και τον κ. Ορέστη Παύλου, υποψήφιο διδάκτορα στην Πληροφορική στο ίδιο τμήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα