Εβδομάδα Ευρώπης για ΑΕΚ και Απόλλων

Εβδομάδα Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων είναι αυτή που ξεκίνησε για ΑΕΚ και Απόλλωνα. Οι δυο ομάδες που την περσινή περίοδο έμειναν χωρίς τίτλο, αλλά πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, ετοιμάζονται να εισέλθουν πρώτες στις επίσημες υποχρεώσεις. Και φυσικά στοχεύουν να επαναλάβουν ότι και πέρυσι, την είσοδο στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Η πρεμιέρα των κιτρινοπράσινων και των κυανολεύκων θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 11 Ιουλίου, απέναντι στις σαφώς πιο έτοιμες Πετροκούπ

και Ζαλγκίρις Κάουνας αντίστοιχα. Ωστόσο η ποιότητα και η εμπειρία είναι τα βασικά όπλα των ομάδων μας για πρόκριση στο 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. 

Η ΑΕΚ θα είναι η πρώτη ομάδα που θα αγωνιστεί, καθώς θα φιλοξενήσει στις 18:30 την Πέτροκουμπ Μολδαβίας, η οποία βρίσκεται στην 4η θέση με 25 βαθμούς, 14 πίσω από την πρωτοπόρο Σέριφ. Σε 15 παιχνίδια πρωταθλήματος η αντίπαλος της λαρνακιώτικης ομάδας πέτυχε 7 νίκες, ενώ έχει 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, με συντελεστή τερμάτων 16 υπέρ και 12 κατά. 

Στις 20:00 ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει στη Λιθουανία τη Ζαλγκίρις Κάουνας που είναι και αυτή στην 4η θέση, με 26 βαθμούς και στο -16 από τη Σούντουβα. Σε 17 αγώνες σημείωσε 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και δέχθηκε 7 ήττες, με 31 τέρματα υπέρ και 25 κατά. 

Keywords
Τυχαία Θέματα