Απόλλων-Ντνίπρο 1-3: Οι Ουκρανοί πήραν προβάδισμα πρόκρισης στο ΓΣΠ!

Την πρώτη του ήττα σε ομίλους Conference League δέχθηκε ο πρωταθλητής Απόλλωνας, με 3-1 στο ΓΣΠ απέναντι στην Ντνίπρο-1.

Με αυτή την ήττα, οι "κυανόλευκοι" μένουν στην τελευταία θέση του ομίλου μαζί με την Βαντούζ, με τους φιλοξενούμενους να ανεβαίνουν στους 3, πράγμα που δυσκολεύει την υπόθεση πρόκριση για τους πρωταθλητές μας.

Η ατυχία και η κακοδαιμονία δεν είχε τελειωμό για τους πρωταθλητές μας αφού στο 10ο λεπτό είχε αναγκαστική αλλαγή του Παναγιώτου

και στο 11ο άνοιξαν το σκορ οι Ουκρανοί από ασίστ του Ντόβμπικ και τελείωμα του Ρουμπτσίνσκι. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Απόλλωνας δέχθηκε και δεύτερο τραυματισμό, με τον Μπα να αποχωρεί στο 20΄.

Έξι λεπτά αργότερα, η Ντνίπρο πέτυχε το 2-0, το οποίο ωστόσο με VAR δεν θα είχε μετρήσει, καθώς την στιγμή της ασίστ από τον Ρουμπτσίνσκι ο σκόρερ Ντόβμπικ ήταν πιο μπροστά από την μπάλα και καλυπτόταν μόνον από τον Γιοβάνοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ασταμάτητοι στην ευστοχία και λίγο πριν την ανάπαυλα στο 45΄, Ντόβμπικ και Μπουσανέλο συνδυάστηκαν και ο πρώτος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρματος διαμορφώνοντας το 3-0 του πρώτου μέρους.

Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλωνας ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 57΄, ύστερα από σέντρα του Χάμπου από δεξιά και προβολή του Πίττα, η μπάλα στα δίκτυα.

Ως το τέλος της αναμέτρησης, οι Ουκρανοί είχαν άλλες τρεις ευκαιρίες να πετύχουν το τέταρτο τέρμα τους (73’ Αμάς, 76’ Γκούτσουλιακ, 86’ Ντόβμπικ), ενώ οι «κυανόλευκοι» είχαν δοκάρι σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου στο 90’.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης (10'Καμπράλ), Πεϊμπέρνς (46'Σπόλιαριτς), Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Χάμπος, Κολ, Σαχάρ, Χαμάς (46'Γιόστεν), Μπα (20'Ογκεντά), Πίττας.

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Β. Γιοβάνοβιτς, Αρτυματάς, Ογκεντά, Καμπράλ, Σπόλιαριτς, Γιόστεν. 

ΝΤΝΙΠΡΟ: Max Walef, Adamiuk, Sarapii, Busanello, Dovbyk (90’ Kohut), Pikhalonok (90΄Hurbonov), Gutsuliak (83΄Tanchyk), Hamache (83' Nazarenko), Babenko, Rubchynskyi (83' Bahiouli), Svatok.

Στον πάγκο: Rybak, Yurchuk, Kononov, Bahlouli, Loginov, Horbunov, Kohut, Nazarenko, Tanchyk.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χάμπος, Πίττας / Adamiuk.

Referee: Ádám Farkas HUN

Assistant referees: Balázs Szert HUN, Péter Garai HUN

Fourth official: Bence Csonka HUN

Keywords
Τυχαία Θέματα