Παραπλανεί και διοργανώνει τρία ευρωπαϊκά ιατρικά συνέδρια το ψευδοκράτος

Παιχνίδια σε όλα τα επίπεδα, παίζει το ψευδοκράτος, επιδιώκοντας αναβάθμιση μέσω διεθνών ιατρικών συνεδρίων.  

Προσπάθειες αναβάθμισης του στάτους του ψευδοκράτους, επιχειρούν οι κατοχικές αρχές, διοργανώνοντας επιστημονικά συνέδρια και ιατρικές συνελεύσεις, υπό την εποπτεία επίσημων ευρωπαϊκών φορέων.

Το γεγονός επισήμαναν με ανακοίνωσή τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ελλάδας και Κύπρου, καταγγέλλοντας έμμεση αναβάθμιση του ψευδοκράτους και εργαλειοποίηση

της ιατρικής επιστήμης.

Κατόπιν σχετικής έρευνας, το Σίγμα εξασφάλισε και αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο ο Τουρκοκυπριακός Ιατρικός Σύλλογος παραπλανάει τους ευρωπαϊκούς φορείς.

Ενδεικτικά, στην προώθηση του πρώτου συνεδρίου από τον παράνομο σύλλογο, στα Αγγλικά αναφέρεται ως χώρα η Βόρεια Κύπρος, ενώ στην τουρκική γλώσσα, υπάρχει αναφορά στη λεγόμενη «ΤΔΒΚ».

Στην επιστολή του λεγόμενου Τ/κ προέδρου Αχμέντ Οζάντ, του παράνομου ιατρικού συλλόγου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μισθωτών Ιατρών (FEMS), ημερομηνίας 5 Μαίου 2021, επιδιώκονται δια ζώσης συναντήσεις σε Κροατία και Αυστρία, ενώ, προτείνεται η διοργάνωση συνεδρίου, κάτι που τελικά, φαίνεται να επετεύχθη και αρχίζει σήμερα 15 Σεπτεμβρίου.  Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «ως «Τουρκοκυπριακή Ιατρική Ένωση» θα θέλαμε να οργανώσουμε τη Γενική Συνέλευση της Fems στη χώρα μας, το φθινόπωρο του 2022 και να σας φιλοξενήσουμε για άλλη μια φορά στη χώρα μας».

Εύλογες είναι - ως εκ τούτου - οι ανησυχίες, περί αναγνώρισης του παράνομου συλλόγου από τον εν λόγω ευρωπαϊκό φορέα, ενώ, προβληματισμό προκαλεί το ότι δεν αποτράπηκε η εν λόγω διοργάνωση, καθώς έγινε γνωστή εδώ και πέραν των δύο μηνών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την έρευνα του Σίγμα, έχουν κλειδώσει ακόμη δύο συνέδρια, αυτό των Young Gardiologists στις 16 – 20 Σεπτεμβρίου, και ένα διεθνές συνέδριο της Τουρκικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, στις 10 με 13 Νοεμβρίου, με συμμετοχή ξένων φορέων και ιατρών.

Το Σίγμα κατέχει μία εκ των επιστολών που απέστειλαν από κοινού οι Ιατρικοί Σύλλογοι Κύπρου και Ελλάδας, στη FEMS. Η επιστολή αναφέρει πως «ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και η Πανελλήνια Ιατρική Ομοσπονδία, εναντιώνονται σθεναρά σε αυτή την Συνέλευση», ενώ, τονίζεται ότι «ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος είναι επισήμως και νομικώς κατοχυρωμένος το 1967 […] και αυτή η νομοθεσία εφαρμόζεται τόσο τους Ελληνοκύπριους, όσο και στους Τουρκοκύπριους γιατρούς, χωρίς διακρίσεις".

Τις διοργανώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αντιλήφθηκε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, καθώς προσκλήθηκαν μέλη του, μεταφέροντας τις σχετικές πληροφορίες στον αντίστοιχο κυπριακό, αλλά και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με το Σίγμα, να κατέχει και σχετικό απόκομμα της αλληλογραφίας, με την οποία ενημερώνονται οι αρμόδιες κυπριακές υπηρεσίες.

Αρμόδιες πηγές από το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, ανέφεραν πως έγιναν σχετικά διαβήματα για αντιμετώπιση των εν λόγω παρανομιών.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Οκτάι: Η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα - Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη και την Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα