Απόλλων: Το... φονικό δίδυμο πήρε το όλο του

Μια εβδομάδα διήρκησε η συγκατοίκηση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για τον Απόλλωνα. Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού, κερδίζοντας την Ανόρθωση και με την ισοπαλία στη Λευκωσία, ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση του πρωταθλήματος στην κορυφή και μπαίνουν στην τελική ευθεία από θέση ισχύος.

Σαφέστατα, οι δύο βαθμοί δεν δίνουν στην ομάδα του Ιοάν Αντόνε κάποιο μεγάλο προβάδισμα, όμως χαρίζουν στην ομάδα της Λεμεσού τρομερή αυτοπεποίθηση και ώθηση για τη συνέχεια του μαραθωνίου. Το γεγονός ότι σχεδόν αμέσως ανακατέλαβε την κορυφή, δείχνει τη διάθεση του Απόλλωνα να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος

του πρωταθλήματος.Το φονικό δίδυμο της λεμεσιανής ομάδας κτύπησε ξανά. Παπουλής και Γκίε, αφού πήραν ρεπό στο ΓΣΠ, επανήλθαν στο σκοράρισμα και χάρισαν στην ομάδα τους μια σπουδαία, από κάθε άποψη, νίκη. Ο Ελλαδίτης έφθασε τα 11 και πλέον βρίσκεται στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Ονίλο, ενώ ο Γκίε έφθασε τα 9 και συνεχίζει αυτό το εξαιρετικό κρεσέντο σκοραρίσματος, που ξεκίνησε στο Παραλίμνι στις 20 Δεκεμβρίου. Στα 5 παιγνίδια στα οποία ο Απόλλωνας αγωνίστηκε χωρίς τον μεγάλο του επιθετικό αστέρα Γκαστόν Σανγκόι, σημείωσε 8 γκολ και οι Διόσκουροι σημείωσαν από 4. Μια και ο λόγος για τον Αργεντινό, γνώρισε για άλλη μια φορά την αποθέωση στα επίσημα της Δυτικής και όλοι περιμένουν την επιστροφή του, στον αγώνα με την ΑΕΚ στο Τσίρειο.Μπορεί τα φώτα να έπεσαν ξανά στους δύο που σκόραραν προχθές, όμως ο κορυφαίος «κυανόλευκος» ήταν άλλος. Ο Νούνο Λόπες παιγνίδι με παιγνίδι δεν εμφανίζεται απλώς καλύτερος, αλλά είναι ο δεξιός μπακ που έλειπε τα τελευταία δύο χρόνια από την ομάδα. Ο Πορτογάλος είναι απροσπέλαστος σαν αμυντικός, ενώ βοηθά πολύ και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του. Μάλιστα, με την Ανόρθωση χρησιμοποιήθηκε και σαν δεξιός εξτρέμ μετά την είσοδο του Οουόν και ήταν ο δημιουργός του 2-0, αφού αυτός έκλεψε την μπάλα από τον Σερράν και έδωσε την πάρε βάλε πάσα στον 3G.Γενικά, ο Απόλλωνας του β' ημιχρόνου ήταν αρκετά καλός. Αμύνθηκε σωστά, ενώ δημιούργησε ευκαιρίες για να κλειδώσει νωρίτερα το τρίποντο. Ο Ιοάν Αντόνε στα τελευταία στάδια του αγώνα επέλεξε να ρίξει στον αγώνα τους Οουόν και Γκουλιόν, για να μην επιτρέψει στην Ανόρθωση να του απειλήσει την εστία.Ατμόσφαιρα... ΠομπονέραΓιορτινή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι 5.500 φίλοι του Απόλλωνα στο Τσίρειο το Σάββατο. Αρχικά έφτιαξαν ατμόσφαιρα «Πομπονέρα» με τα χαρτιά που έριξαν. Με το τραγούδι και τα συνθήματά τους έσπρωχναν καθ' όλη τη διάρκεια του 90λέπτου τους παίκτες τους προς τη νίκη. Όμως ρέστα έδωσαν πραγματικά, μετά το γκολ του Φοφανά στο ΓΣΠ. Αφού το υποδέχθηκαν με την ιαχή «ΑΠΟΛΛΩΝ - ΘΡΥΛΟΣ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ», συμμετείχαν όλοι στους ρυθμούς της ΘΥΡΑΣ 1 και αντί για ντέρμπι η ατμόσφαιρα έμοιαζε με φιέστα. Στο τέλος, αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές για τη νίκη τους και αποχώρησαν από το Τσίρειο ικανοποιημένοι από την επιστροφή της ομάδας τους στην κορυφή.Ήδη το μυαλό όλων έχει στραφεί στον αγώνα του Σαββάτου με τον Ερμή στο «Αμμόχωστος». Από την πρώτη αναμέτρηση της β' φάσης θα απουσιάσουν οι Σανγκόι, που εκτίει την 6η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του, ο Ρομπέρ που είναι τραυματίας και οι Χαμντανί και Μεριέμ που συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα