Απόλλων: Και τώρα ο σχεδιασμός των κυπελλούχων

Διοίκηση και προπονητής στοχεύουν στη δημιουργία της ομάδας εκείνης για επίτευξη των στόχων .

Μετά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του 9ου κυπέλλου, στον Απόλλωνα ξεκινά ο σχεδιασμός της ομάδας που θα προσπαθήσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι υποχρεώσεις είναι πολλές και σημαντικές (πρωτάθλημα, Ευρώπη, κύπελλο, Σούπερ Καπ) και ο Σωφρόνης Αυγουστή σε συνεργασία με τη διοίκηση Νίκου Κίρζη θα προσπαθήσει να φτιάξει μια ομάδα που να έχει ποιότητα και βάθος για να μπορέσει να υλοποιήσει όλους τους στόχους που θα τεθούν.

Προτεραιότητα θα δοθεί στο φετινό ρόστερ. Από τους 15 κοινοτικούς

και ξένους που είχε η ομάδα θα παραμείνουν σίγουρα οι δέκα. Αυτοί είναι οι Βάλε, Ντουντού, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Σακκέτι, Ντα Σίλβα, Παπουλής, Σαρδινέρο, Μάγκλιτσα και Πέδρο. Λογικά θα μείνει και ο Πίεχ, τον οποίο θέλει ο προπονητής του Απόλλωνα, όμως θα πρέπει να μειωθούν οι απολαβές του. Αν δεχθεί ο Πολωνός, τότε συνεχίζει κανονικά στους κυπελλούχους. Όσον αφορά τον Γκίε, τον θέλουν όλοι στην ομάδα, όμως το κλειδί της παραμονής του το κρατά ο ΚΟΑ. Τις επόμενες ημέρες λήγει το δελτίο υγείας του. Αν ο Οργανισμός το ανανεώσει, τότε ο Γκίε συνεχίζει κανονικά αφού είναι στα πλάνα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αποχωρήσει έπειτα από 4 χρόνια παρουσίας στη Λεμεσό.

Αποχωρούν σίγουρα οι Σεμέδο, Σέρτζιο, Μπεντόγια και Γκόμες. Ο πρώτος δεν προσέφερε τα αναμενόμενα από τον Ιανουάριο, όταν και αποκτήθηκε, κι ο Σωφρόνης θέλει κάτι πολύ καλύτερο για τη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Ο Σέρτζιο θα αποχωρήσει λόγω ηλικίας. Είναι στα 35 προς τα 36 του και ο Απόλλωνας θέλει να αποκτήσει ποδοσφαιριστή που θα παίζει βασικός στο δεξιό άκρο της άμυνας, έτσι ώστε ο προπονητής των κυπελλούχων να μπορεί να χρησιμοποιεί τον Πέδρο στη φυσική του θέση. Ο Μπεντόγια αποχωρεί λόγω του προβλήματος υγείας που τον κράτησε εκτός δράσης το τελευταίο δίμηνο. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής ακόμα να μπει σε κανονικό ρυθμό προπόνησης και, παρά το ότι τον πήγαινε πολύ ο Σωφρόνης Αυγουστή, δεν θα συνεχίσει στους «κυανόλευκους».

Ο Γκόμες αποκτήθηκε για να καλύψει τον τραυματισμό του Ντουντού. Από τη στιγμή που θα μείνει ο Βραζιλιάνος ακραίος στην ομάδα είναι πολυτέλεια να παραμείνει και ο Πορτογάλος, όταν μάλιστα υπάρχει για το αριστερό άκρο της άμυνας και ο αρχηγός Βασιλείου. Επίσης θα φύγει ο Μπάρμπαρο, ο οποίος είχε δοθεί δανεικός στην Καρμιώτισσα και μάλλον δεν έχει πείσει τον προπονητή του ότι μπορεί να δώσει τις λύσεις που περιμένει ο Σωφρόνης από τους πλάγιους επιθετικούς του.

Ήδη έχουν αποκτηθεί οι Ζελάγια και Χατζηβασίλης από τον Εθνικό. Αν φύγει κάποιος από τους επιθετικούς ο Αργεντινός θα τον αντικαταστήσει, σε διαφορετική περίπτωση θα προορίζεται για το φτερό. Εκεί όπου θα δίνει λύσεις ο Κύπριος ποδοσφαιριστής. Λογικά ο Απόλλωνας θα αποκτήσει δύο παίκτες στη μεσαία γραμμή για να αντικαταστήσει τους Σεμέδο και Μπεντόγια, ενώ θα πάρει δεξιό μπακ. Απ' εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί τι θα γίνει με το ρόστερ. Αν δεν υπάρξουν αποχωρήσεις, τότε δεν θα γίνουν άλλες προσθήκες από την ξένη αγορά και ο Απόλλωνας θα προσπαθήσει να ενισχυθεί με Κύπριους ποδοσφαιριστές. Φυσικά υπάρχει πάντα και η επιλογή ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα