Απόλλων: Η δικαίωση της «προφητείας» του Πετράκη

Το νικηφόρο πέρασμα του Απόλλωνα από την Αρένα ήταν μια δικαίωση του Γιάννη Πετράκη. Κατ’ ακρίβεια, ήταν η δικαίωση μιας… προφητείας του. Μετά την εκτός έδρας ισοπαλία των «κυανολεύκων» με τη Νέα Σαλαμίνα ο Κρητικός τεχνικός είχε διαβεβαιώσει στη συνέντευξη Τύπου πως το ποδόσφαιρο θα επιστρέψει στην ομάδα του ό,τι της είχε στερήσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Σχεδόν δύο μήνες μετά, το ποδόσφαιρο έδωσε πίσω στον

Απόλλωνα πολύ περισσότερο απ’ όσα του «χρωστούσε». Διότι ο Απόλλωνας του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στην ΑΕΚ, δεν θα είχε δικαίωμα να παραπονιέται, ακόμη κι αν πήγαινε στην ανάπαυλα μ’ ένα 2-0 ή 3-0 στην πλάτη του, το οποίο θα ήταν μάλλον απίθανο ν’ ανατρέψει στο δεύτερο ημίχρονο.

Αντ’ αυτού ο λεμεσιανός σύλλογος έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενος, «από καθαρή τύχη», όπως παραδέχτηκε ο προπονητής του. Η ρέντα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού και άκρως απαραίτητη για την κατάκτηση του τίτλου.

Εξ ίσου αναντίρρητο είναι πως οι «τελικοί» στα πλέι οφ δεν είναι για να τους παίζεις (να αποδίδεις ελκυστικό ποδόσφαιρο), αλλά για να τους κερδίζεις (να παίρνεις τους βαθμούς). Σε τελική ανάλυση, ούτε η Ομόνοια έθελξε στο 1-0 επί του Ολυμπιακού, ενώ και η ΑΕΛ μόνο μετά την αποβολή του Τρουγιόλς έφτασε στο 3-0 επί της ΑΕΚ.

Ο Απόλλωνας δικαιούται να λογαριάζει τον εαυτό του εξαιρετικά τυχερό, διότι εν μέσω πλέι οφ έλαβε μια σειρά από χρήσιμα μαθήματα, δίχως να χρειαστεί να… πληρώσει (να χάσει βαθμούς) γι’ αυτά.

Αν θέλει να τα εξαργυρώσει με περισσότερους από τρεις βαθμούς, οφείλει να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα από αυτά και να τα αξιοποιήσει ήδη από το επόμενο παιχνίδι του. Ο Πετράκης δήλωσε ευθαρσώς πως η μόνη βεβαιότητα που έχει αφορά τη βελτίωση της ομάδας του. Θα πρέπει να δικαιωθεί και σε αυτή του την εκτίμηση, ειδάλλως το ποδόσφαιρο δεν θ’ αργήσει να του πάρει πίσω όσα του «χάρισε» στην Αρένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα