Απόλλων: Αισιοδοξία ότι θα προλάβουν

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό με τους Γκίε και Βασιλείου. Οι δύο ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, που αποχώρησαν τραυματίες από την εύκολη νίκη της ομάδας τους κόντρα στην Καρμιώτισσα, κάνουν εντατική αποθεραπεία και σήμερα θα φανεί αν θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους για το ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας στο ΓΣΠ.

Γκίε και Βασιλείου πέρασαν από εξιδεικευμένες ιατρικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σήμερα. Αν και δεν μπορεί να λεχθεί κάτι με σιγουριά, στον Απόλλωνα εκφράζουν την αισιοδοξία

ότι οι τραυματισμοί των δύο ποδοσφαιριστών δεν είναι σοβαροί και πως είναι πιθανόν να προλάβουν και να τεθούν στη διάθεση του κ. Εμάνουελ για τον αγώνα στη Λευκωσία.

Υπάρχουν οι λύσεις
Ο τεχνικός του Απόλλωνα πάντως έχει επιλογές για να αντικαταστήσει τους δύο ποδοσφαιριστές, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να είναι έτοιμοι μέχρι τη Δευτέρα. Ο Πίεχ θα αγωνιστεί στην επίθεση, αν διατηρηθεί το σχήμα με τους δύο επιθετικούς και ο Γκόμες στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Πολωνός σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα την περασμένη Κυριακή και είναι ανεβασμένος ψυχολογικά, ενώ θυμίζουμε ότι είχε σκοράρει κόντρα στην ομάδα της Λευκωσίας στο ΓΣΠ στον αγώνα του Σούπερ Καπ. Ο Πορτογάλος μπακ πήρε χρόνο συμμετοχής στον αγώνα με την Καρμιώτισσα και δείχνει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, που τον κράτησε περισσότερο από ένα μήνα εκτός δράσης.
Ο Πέδρο Εμάνουελ ακόμα να φανερώσει τις προθέσεις του για τον αγώνα της Λευκωσίας. Οι «κυανόλευκοι» έχουν τέσσερεις προπονήσεις μέχρι το ντέρμπι, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, αφού μια ενδεχομένη επιτυχία θα φέρει την ομάδα της Λεμεσού σε απόσταση αναπνοής από τον αντίπαλό της, θα είναι η 5η νίκη στη σειρά και θα δώσει στον Απόλλωνα ακόμα μεγαλύτερη δυναμική για τη συνέχεια. Άλλωστε μετά τον αγώνα της Δευτέρας, ο Απόλλωνας θα μετακομίσει στο Τσίρειο, αφού τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του θα είναι εντός έδρας. Κατά σειρά θα αντιμετωπίσει Ανόρθωση, Σαλαμίνα, Άρη και ΑΕΖ πριν από το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λάρνακα.

Πλάνο επί τάπητος
Ουσιαστικά από σήμερα θα αρχίσει να καταστρώνει τα σχέδιά του για το πώς θα παρατάξει τον Απόλλωνα για να πάρει τη νίκη. Είναι πολύ πιθανόν να διατηρήσει το σχήμα με τους δύο επιθετικούς, αφού με αυτό ο Απόλλωνας πήρε τις τέσσερεις διαδοχικές νίκες, όμως ένα ντέρμπι στη Λευκωσία με τον ΑΠΟΕΛ είναι πάντα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.
Τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες έχει να επιδείξει ο Πέδρο Εμάνουελ ως προπονητής του Απόλλωνα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στα επτά παιχνίδια που τον αντιμετώπισε. Μάλιστα οι δύο από τις τρεις νίκες ήταν στη Λευκωσία, πέρσι 1-0 με γκολ του Γκίε για το πρωτάθλημα και φέτος με τα τέρματα των Μάγκλιτσα και Πίεχ για το Σούπερ Καπ. Στα άλλα δύο παιχνίδια στο ΓΣΠ, το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο 2-2 στο πρωτάθλημα και 1-1 στο κύπελλο, σε δύο αγώνες στους οποίους είχε προηγηθεί η λεμεσιανή ομάδα. Η τρίτη νίκη επιτεύχθηκε στο Τσίρειο με 1-0 για το πρωτάθλημα, ενώ έφερε και μια ισοπαλία 1-1 στον επαναληπτικό ημιτελικό πέρσι στο κύπελλο. Στη συνέχεια ο Απόλλωνας προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Η μοναδική ήττα ήταν στη Λεμεσό με 1-0 τον περασμένο Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απόλλων, Αισιοδοξία,apollon, aisiodoxia