ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Λαθρεμπόριο φθαρτών από τα κατεχόμενα (BINTEO)

Λαθρεμπόριο φθαρτών προϊόντων από τα κατεχόμενα, με μεγάλο κλειστό φορτηγό αυτοκίνητο, τα οποία καταλήγουν, χωρίς κανένα έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών, στο τραπέζι των καταναλωτών, αναπτύσσεται συστηματικά από την σκλαβωμένη περιοχή της Μιας Μηλιάς προς την χονδρική αγορά της Λευκωσίας της οδού Αγίου Ιλαρίωνος στο Καϊμακλί Λευκωσίας και προς άλλες κατευθύνσεις, μέσω της «Νεκρής Ζώνης» της περιοχής ΣΟΠΑΖ.

Αυτόπτες μάρτυρες των κινήσεων του λαθρεμπορικού φορτηγού, στη «Νεκρή Ζώνη», είναι οι αξιωματικοί και οπλίτες που επανδρώνουν τα φυλάκια της Προκεχωρημένης Γραμμής Άμυνας της Εθνικής Φρουράς

στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι αναφορές της Ε.Φ. προς την Αστυνομία, για λόγους που βρίσκονται υπό δημοσιογραφική διερεύνηση, δεν απέφεραν οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Το λαθρεμπόριο συνεχίζεται συστηματικά, με την ανοχή, όπως πληροφορείται το Sigmalive, της Αστυνομίας, υπό τα βλέμματα της Ε.Φ.

Από τις μέχρι τώρα δημοσιογραφικές πληροφορίες που  έγινε κατορθωτό περισυλλεγούν, τα συγκεκριμένα πρόσωπα που διαπράττουν το λαθρεμπόριο, τα μέσα διακίνησης, τα «ωράρια», τα δρομολόγια και οι μεθόδοι που χρησιμοποιούν επί τακτικής βάσεως, είναι πλήρως γνωστά και στην Ε.Φ. που τα καταγράφει και στην Αστυνομία η οποία ενώ γνωρίζει, ούτε επεμβαίνει, ούτε παρεμποδίζει, ούτε διώκει.

Το συγκεκριμένο λαθρεμπόριο, διεξαγόταν και προτού κλείσουν τα οδοφράγματα απ’ τα οποία περνούσαν, «ελεγχόμενα», τα προϊόντα από τα εδάφη που ελέγχει ο τουρκικός κατοχικός στρατός προς τις ελεύθερες περιοχές και συνεχίζεται εντεινόμενο, μετά το κλείσιμο λόγω κορωνοϊού.

Στα στοιχεία που κατέχει το Sigmalive, περιλαμβάνεται και βίντεο διακίνησης ενός εκ των λαθρεμπορικών φορτηγών που διακινούνται στη «Νεκρή Ζώνη», φορτώνουν στις σκλαβωμένες περιοχές και ξεφορτώνουν τις πρώτες πρωινές ώρες στην χονδρική αγορά της Αγίου Ιλαρίωνος, ντομάτες, αγγουράκια, αγγινάρες, χόρτα κ.ο.κ.
 

Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται για τα περαιτέρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα