Αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ η δικηγόρος Φύσσα:«Η Χρυσή Αυγή έχει τελειώσει»(ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε η δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία αναφέρθηκε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και στο ενδεχόμενο της αναγνώρισης ελαφρυντικών σε μερικούς κατηγορούμενους.

Διαβάστε ακόμη: Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απόφαση που θα κρίνει το ύψος των ποινών

Αρχικά ανέφερε ότι προκλήθηκε σύγχυση σχετικά με την πρόταση της Εισαγγελέως

για την αναγνώριση ελαφρυντικών, προσθέτοντας ότι είναι δικαίωμα του κάθε κατηγορούμενου, τονίζοντας ότι είναι φυσιολογικό ο κόσμος να είναι εξαγριωμένος καθώς δεν είναι εξοικειωμένος με τις δικαστικές αίθουσες.

Πρόσθεσε ότι η οικογένεια του Παύλου δεν μπορεί να δείξει επιείκεια ούτε συγχώρεση. «Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν το μέγιστο της ποινής που μπορεί να επιβληθεί, προκειμένου να νιώσουν δικαίωση».

Εξήγησε ότι οι δύο από τους δεκαεπτά που απεμπλάκησαν από την υπόθεση της δολοφονίας λόγω αμφιβολιών, είναι γείτονες της οικογένειας Φύσσα. «Όλα αυτά τα χρόνια συναντιόντουσαν ενδιάμεσα στο δρόμο».

Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά τότε το πλαίσιο της ποινής θα είναι πολύ βαρύτερο.

«Εγώ θεωρώ ότι κάποιοι που είναι στις πολύ χαμηλές βαθμίδες της οργάνωσης, δικαιούνται ελαφρυντικά. Οι βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση της οργάνωσης ίσως να μην δικαιούνται ελαφρυντικά.

Εξήγησε ότι αν δεν τους επιβληθούν τότε θα υπάρξει μια ποινή δεκαπέντε χρόνων.

Στη συνέχεια η κυρία Τομπατζογλου αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησε όλον αυτόν τον καιρό μέχρι την δίκη.

«Στην απολογία του ο Ρουπακίας αντί να ζητήσει συγνώμη, ανέφερε ότι ήταν μια απλή ανθρωποκτονία και το κάνατε πολιτικό θέμα. Αυτό δείχνει την απόλυτη απαξίωση στην ανθρώπινη ζωή».

Επεσήμανε ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν ζήτησε συγνώμη, ενώ εξήγησε ότι δεν έφεραν ελαφρυντικά στο δικαστήριο επειδή δεν πίστευαν ότι θα καταδικασθούν.

«Η Χρυσή Αυγή έχει τελειώσει . Αν την ανεχθεί ξανά το πολιτικό σύστημα, τότε θα έχουμε να κάνουμε με άλλα πράγματα».

Τέλος ανέφερε ότι το πολιτικό σύστημα δεν στάθηκε στο πλευρό όχι μόνο της οικογένειας του Παύλου αλλά και στα άλλα θύματα. «Μιλάμε για 30 χρόνια συστηματικής δράσης, που το κράτος κάλυπτε, παρείχε ασυλία, ενώ τα αστυνομικά τμήματα ήταν υπέρ των χρυσαυγήτων».

«Είναι μια νίκη των θυμάτων, η οποία θα είναι παρακαταθήκη για όσους πανηγυρίζουν». 

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς δόθηκε η "μάχη των ελαφρυντικών" από την υπεράσπιση

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα η απόφαση για ελαφρυντικά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποκλειστικά, ΣΙΓΜΑ, Φύσσα Η Χρυσή Αυγή, ΒΙΝΤΕΟ,apokleistika, sigma, fyssa i chrysi avgi, vinteo