Με την ελληνική σημαία ο Κώστας Αντετοκούνμπο που έγραψε ιστορία

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα έχει έναν παραπάνω λόγο να την... λέει στον Γιάννη μιας και είναι ο πρώτος στην οικογένεια με δαχτυλίδι πρωταθλητή. Αλλά επίσης είναι και ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα που κερδίζει το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Στην «ρούκι» του χρονιά στο ΝΒΑ και έχοντας παίξει σε πέντε αγώνες της κανονικής περιόδου, ο Κώστας Αντετοκούνμπο κατέκτησε το δαχτυλίδι

του πρωταθλητή στο ΝΒΑ με τους Λέικερς. Μάλιστα έχοντας μαζί του την ελληνική σημαία αλλά και της Νιγηρίας, πανηγύρισε τον τίτλο με τους συμπαίκτες του.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία μιας και είναι ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα που κατακτάει τον τίτλο. Είχαν προηγηθεί ο Λου Τσιορόπουλος με τους Μπόστον Σέλτικς το 1957 και το 1959 ενώ και ο Κερτ Ράμπις ή Κυριάκος Ραμπίδης που είχε αγωνίστηκε και στην ΑΕΚ, κατέκτησε το πρωτάθλημα 4 φορές με τους Λέικερς. Και οι δύο ήταν ομογενείς, γεννημένοι στις Η.Π.Α.

Επίσης υπήρχαν και οι περιπτώσεις των Ράσο Νεστέροβιτς Μακρή (Σπερς) και του Πέτζα Στογιάκοβιτς Κίνη (Μάβερικς), οι οποίοι είχαν πάρει ελληνικό διαβατήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα