Αποκαλυπτικές καταγγελίες ΑΚΕΛ για τα σχέδια κυβέρνησης σε Παιδεία

Σε αποκαλυπτικές καταγγελίες στο Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ, προέβη ο επικεφαλής του γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης στην Παιδεία.

Ο κ. Χριστοφίδης αποκάλυψε ότι πριν από ένα χρόνο κατατέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο έκθεση από ελεγκτικό οίκο, μετά από εξουσιοδότηση του Υπουργείου Παιδείας, για μέτρα εξοικονόμησης στην Παιδεία.

Όπως ανέφερε, την έκθεση αυτή απέκρυψαν οι κυβερνώντες προεκλογικά, για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος.

Τα μέτρα που προτείνει η εν λόγω έκθεση, σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Χριστοφίδη, αφορούν, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, την κατάργηση διευκολύνσεων για προετοιμασία εργαστηριοποιημένων μαθημάτων, την κατάργηση των δυο κύκλων στη δημοτική εκπαίδευση, την κατάργηση διευκολύνσεων για εκδηλώσεις και έκδοση περιοδικού του σχολείου.

«Σκοπός είναι η διάλυση των εκπαιδευτικών οργανώσεων», σημείωσε ο κ. Χριστοφίδης.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ κατήγγειλε ότι, ενώ στις 7 Ιουλίου εστάλη επιστολή προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις από πλευράς προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκου Χατζηγιάννη, εντούτοις στη συνέχεια η επιστολή αποσύρθηκε.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χριστοφίδης έκανε λόγο για κοροϊδία χιλιάδων ανθρώπων αναφορικά με το νέο σχέδιο διορισμών. Αυτό, διότι, ενώ εξαγγέλθηκαν κάποιοι συγκεκριμένοι αριθμοί για συγκεκριμένες θέσεις, στην πορεία οι αριθμοί αυτοί ανατράπηκαν.

«Έβαλαν τον κόσμο και έγραψε εξετάσεις στη Χημεία και τώρα δεν θα πάρουν κανένα στη Χημεία. Αυτός ο κόσμος πλήρωσε, πλήρωσε για να παρακαθίσει σε εξετάσεις, κάποιοι έκαναν ιδιαίτερα, αφιέρωσαν ώρες», τόνισε.

Ο κ. Χριστοφίδης, καταλήγοντας, διερωτήθηκε αν οι κατ' εξοχήν τεχνοκράτες έχουν άποψη για όλα αυτά τα μέτρα κι αν έχουν ερωτηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα