Αποκαλύψεις ΣΙΓΜΑ: «Ασπόνδυλο» το πόρισμα για τη Γενική Λογίστρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ασπόνδυλο και χωρίς διαπιστώσεις για διάπραξη σοβαρών αδικημάτων το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας εναντίον της Γενικής Λογίστριας, Ρέας Γεωργίου.

Ο ερευνών λειτουργός, που είναι και Γενικός Διευθυντής στο Υπουργείο Άμυνας παρέδωσε το πόρισμα προ μερικών ημερών στο Υπουργικό Συμβούλιο και αυτό με τη σειρά του το προώθησε για αξιολόγηση στην Νομική Υπηρεσία. Ήδη, όπως μαθαίνουμε, έπιασε δουλειά λειτουργός της Νομικής Υπηρεσίας για να κρίνει κατά πόσο στοιχειοθετούνται ή όχι αδικήματα και να ενημερώσει σχετικά τον Γενικό Εισαγγελέα για τις τελικές αποφάσεις.

Λέχθηκε χαρακτηριστικά

ότι το πόρισμα δεν προβαίνει σε διαπιστώσεις που να στοιχειοθετούν την διάπραξη αδικημάτων από την Γενική Λογίστρια, τέτοιων που να επισύρουν τις πιο βαριές πειθαρχικές ποινές για δημόσιους λειτουργούς και αξιωματούχους.

Με λίγα λόγια, το πόρισμα δεν φαίνεται να δικαιολογεί την παύση της Ρέας Γεωργίου ή του υφισταμένου της, που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση.

Υπάρχουν κάποιες διαπιστώσεις, που ίσως να δικαιολογούν ίσως και όχι πιο μικρές ποινές, όπως  επίπληξη ή/και πρόστιμο.
Αυτά βεβαίως θα ξεκαθαρίσουν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του πορίσματος από τη Νομική Υπηρεσία, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο.

Σημειώνεται ότι η πειθαρχική έρευνα αφορά μόνο μια πτυχή των διαφόρων ζητημάτων γύρω από το σφαγείο Cypra.

Τα υπόλοιπα αποτελούν αντικείμενο του υπό εξέλιξη έργου της αρμόδιας Ερευνητικής Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά την πειθαρχική έρευνα, αυτή καταπιάνεται με την Γενική Λογίστρια και υφιστάμενό της, οι οποίοι ελέγχονται για την  πτυχή της απόσυρσης εγγυητικής επιταγής ύψους 54 χιλιάδων ευρώ σε βάρος της Δημοκρατίας και προς όφελος του σφαγείου Cypra, ιδιοκτησίας του συζύγου της Γενικής Λογίστριας.

Η υπόθεση πάει πίσω στο 2015 όταν υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και του ιδιοκτήτη του σφαγείου για την επεξεργασία ζωικών υποπροϊόντων για το ποσό των 540 χιλιάδων ευρώ ανά έτος πλέον ΦΠΑ, νοουμένου ότι θα εξασφάλιζε τις απαραίτητες άδειες. Στο πλαίσιο της συμφωνίας ,ο ιδιοκτήτης του σφαγείου κατέβαλε εγγυητική ύψους 54 χιλιάδων ευρώ. Τελικά, δεν εξασφάλισε τις άδειες, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να κατασχεθεί η εγγυητική.

Η επιταγή των 54 χιλιάδων ευρώ κατατέθηκε από τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες τον Σεπτέμβριο του 2017 σε λογαριασμό της Δημοκρατίας, για να αποσυρθεί την ίδια ημέρα με οδηγίες του Γενικού Λογιστηρίου. Το ΣΙΓΜΑ επισημαίνει ότι η πειθαρχική έρευνα άρχισε στην βάση ευρημάτων της διοικητικής έρευνας, για να έχουμε την κατάληξη που περιεγράφηκε πιο πάνω.

Η Γενική Λογίστρια, εξαρχής, είχε αρνηθεί την διάπραξη οποιωνδήποτε αδικημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσά Διαβατήρια: Η ανακοίνωση της ΝΥ για την καταχώριση ποινικής υπόθεσης

Πλησιάζει η ώρα των «Χρυσών» Καμποτιανών (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα