Ισραήλ νεκροί: Μωράκι ανασύρθηκε από τα ερείπια – Σκοτώθηκαν 10 μέλη της οικογένειας

Ένα μωράκι πέντε μηνών, που φέρεται να βρέθηκε δίπλα από τη σορό της νεκρής μητέρας του, ανασύρθηκε από ερείπια στη Γάζα μετά από βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν εχθές το βράδυ οι Ισραηλινές δυνάμεις. Σύμφωνα με την Daily Mail, το χτύπημα των πολεμικών αεροσκαφών του Ισραήλ ξεκλήρισε μια οικογένεια που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του καταυλισμού προσφύγων Αλ Σάτι στην περιοχή.

Δέκα άτομα από την ίδια οικογένεια έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων δυο γυναικών και οκτώ παιδιών.

Φωτογραφίες που δημοσιεύουν τα διεθνή ΜΜΕ δείχνουν νοσοκόμες να κρατούν το αγοράκι στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, μετά τη διάσωσή του από τα ερείπια του τριώροφου κτιρίου όπου βρισκόταν η άτυχη οικογένεια, και το οποίο κατέρρευσε μετά το ισραηλινό χτύπημα.

A Palestinian family recorded the horrifying moments of Israel’s air strikes near their home in the northern part of the besieged Gaza pic.twitter.com/7PtlQkWnBw

TRT World (@trtworld) May 14, 2021

Footage shows Israel’s Iron Dome missile-defense system intercepting rockets Thursday night. More than 160 rockets were fired into Ashkelon from Gaza overnight, local news reported. pic.twitter.com/SI0hDtDUfy

CBS News (@CBSNews) May 14, 2021

Palestinians have thrown rocks at Israeli forces in the occupied West Bank, as fighting escalates in the region.

Read more about the Israel-Gaza conflict: https://t.co/muxynLmcCv pic.twitter.com/LFbKKAljke

Sky News (@SkyNews) May 14, 2021

Hamas and Islamic Jihad continue to fire rockets from Gaza toward Israeli civilians.

We will continue defending Israel. pic.twitter.com/SjUpmauay1

— Israel Defense Forces (@IDF) May 15, 2021

«Τα παιδιά ήταν ασφαλή στο σπίτι τους, δεν είχαν όπλα, δεν εκτόξευσαν ρουκέτες», κατήγγειλε ο πατέρας τους από το νοσοκομείο της Σίφα. Τα παιδιά σκοτώθηκαν «την ώρα που φορούσαν τα καλά τους για την Έιντ αλ Φιτρ», πρόσθεσε αναφερόμενος στο έθιμο των Παλαιστινίων να φορούν καλά ρούχα στη διάρκεια της γιορτής αυτής που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Seorang bayi dilaporkan selamat dalam serangan di kamp el shati – gaza
Keluarga bayi masih di dalam reruntuhan rumah mereka#IsraelTerrorist pic.twitter.com/N06Cn8mPNv

— Heyhey (@byCilCil) May 14, 2021

Ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για «μια φρικτή σφαγή στον καταυλισμό αλ Σάτι». Τουλάχιστον 132 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τη Δευτέρα, ανάμεσά τους 32 παιδιά και 21 γυναίκες, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, ενώ άλλοι 950 έχουν τραυματιστεί. Την ανακοίνωση για την τραγωδία έκανε νωρίτερα η παλαιστινιακή υπηρεσία διάσωσης, έπειτα από μια ακόμη ημέρα αιματηρών επεισοδίων στη Δυτική Όχθη και την άφιξη ενός Αμερικανού μεσολαβητή για διαπραγματεύσεις.

Ο Χάντι Αμρ, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιος για παλαιστινιακά και ισραηλινά ζητήματα, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στην Ιερουσαλήμ με Ισραηλινούς αξιωματούχους και στη συνέχεια να μεταβεί στη Δυτική Όχθη για να συνομιλήσει με Παλαιστίνιους αξιωματούχους. Επιθυμεί να ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια «βιώσιμη ηρεμία», δήλωσε η Τζαλίνα Πόρτερ αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

#Photo | Citizen Muhammad al-Hadidi with his child, the only survivor of the massacre in which his wife and 4 of his children were killed, inside the Abu Hatab family's home in the Shati refugee camp, west of Gaza City.#Gaza #GazaUnderAttack #GazzedeSoykırım #HearGaza pic.twitter.com/iJTO4askV5

— Palestine (@Palunderattack) May 15, 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα