Αποφασιμένη να προασπίσει τα συμφέροντα των υπαλλήλων η ΕΤΥΚ
Αποφασισμένη να προασπίσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των τραπεζοϋπαλλήλων, εμφανίστηκε η ΕΤΥΚ κατά το 48ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.
Στο συνέδριο εγκρίθηκαν δύο ψηφίσματα που έχουν να κάνουν με την έντονη διαφωνία για την καταστρατήγηση των εργασιακών θεσμίων καθώς και την ανάγκη της δέσμευσης της Κυβέρνησης και της Βουλής για αποζημίωση μέρους του κουρέματος που είχαν οι καταθέσεις των Ταμείων Προνοίας στην Τράπεζα
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης, τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, Ανδρέας Παναγιώτου και στη συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες του Επίτιμου Προέδρου Λοΐζου Χατζηκωστή και του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης Χρίστου Παναγίδη.
Στην ομιλία του ο κ. Χατζηκωστής τόνισε την επιτακτική ανάγκη στη σημερινή δύσκολη και εποχή, κατά την οποία έχουν στοχοποιήσει την τραπεζοϋπαλληλική οικογένεια, όλοι να δώσουν το παρών τους για να αποτρέψουν τα σκοτεινά συμφέροντα που μάχονται κατά της ΕΤΥΚ.
Στην ομιλία του ο κ. Παναγίδης, αναφερόμενος στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σημείωσε ότι αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη πρόκληση για τις τράπεζες και ακριβώς εδώ είναι που πρέπει οι Διοικήσεις των τραπεζών να επικεντρωθούν και να διαθέσουν το μέγιστο των δυνάμεών τους, για την αποτελεσματική διαχείρισή τους.
Κάποιοι εργοδοτικοί κύκλοι, όπως είπε, αντί να εστιάσουν την προσοχή τους στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ακόμα αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, προσπαθούν να αδράξουν την ευκαιρία και εκμεταλλευόμενοι τις υφιστάμενες συνθήκες, να πλήξουν τον υγιή συνδικαλισμό και να απορρυθμίσουν τις εργασιακές σχέσεις. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν χρειαστεί, με αποφασιστικότητα θα αντιδράσουμε δυναμικά προκειμένου να προασπίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις αλλά και το σεβασμό στους εργασιακούς θεσμούς”, είπε.
Όσο αφορά τα σχέδια εθελοντικής πρόωρης αφυπηρέτησης της Τράπεζας Κύπρου, αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν από πλευράς της διευθυντικής ομάδας της Τράπεζας τα οποία, μαζί με την άρνηση της Τράπεζας να βελτιώσει τους συντελεστές αποζημίωσης, αποτέλεσαν τις αιτίες που δεν έπεισαν ικανοποιητικό αριθμό συναδέλφων.
Ο κ. Παναγίδης είπε ότι η Οργάνωσή έχει ενημερώσει την Τράπεζα για το γεγονός ότι δεν αποδέχεται μείωση του αριθμού του προσωπικού με οποιοδήποτε άλλο τρόπο πλην μέσω ενός αξιοπρεπούς σχεδίου εθελοντικής αποχώρησης.
Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίσθηκαν με την έγκριση της οικονομικής έκθεσης της ΕΤΥΚ και αποφασίσθηκε η εισφορά στο Απεργιακό Ταμείο.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ! "Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της"
- ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟΣ ύμνος - ομολογία από αυτή την Ελβετίδα: «Μισώ τους Έλληνες όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές»
- Ο καιρός για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση
- «Γιατί δεν πήγα στον Ολυμπιακό, 20 χρόνια κάνουν αίσχη»
- Η «νέα φρουρά» του Κυριάκου Μητσοτάκη: Έξι ανερχόμενα στελέχη «εμπροσθοφυλακής» στη ΝΔ
- Κυβέρνηση σε φαντάρους: Επιστρέψτε το δώρο Πάσχα των 4,2 ευρώ
- «Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό άναψε το συνέδριο της ΝΔ
- To τελευταίο αντίο στον Γιάννη Βόγλη
- Αντώνης Ρέμος: «Δεν θα τραγουδήσω τα ακυκλοφόρητα του Παντελή Παντελίδη»
- Νέα συμπλοκή μεταναστών στον Πειραιά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Χάρης: Μελετάμε τις επισημάνσεις των οίκων αξιολόγησης
- Αποφασιμένη να προασπίσει τα συμφέροντα των υπαλλήλων η ΕΤΥΚ
- Ρανιέρι: "Η τώρα ή ποτέ ο τίτλος για την Λέστερ"
- Ενδιαφέρεται για την Ρέτζιο Εμίλια ο Μπράιαντ
- ΠΕΟ: Αντιλαϊκή και αντεργατική η πολιτική της Κυβέρνησης
- ΓΓ ΑΚΕΛ: O Πρόεδρος και ο ΔΗΣΥ ζούν στον κόσμο τους
- Ανόρθωση: Πέρασε ήδη ένας χρόνος
- Έτοιμος ο Θανάσης (φωτος)
- Πρ.ΔΗΚΟ: Επιμένουμε στη δημιουργία φορέα διαχείρισης ΜΕΔ
- Στα κατεχόμενα βρίσκεται ο Ασίλ Ναδίρ

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Αποφασιμένη να προασπίσει τα συμφέροντα των υπαλλήλων η ΕΤΥΚ
- ΣΟΚ στη Λίβερπουλ: "Nτοπέ" ο Σακό!
- Χάρης: Μελετάμε τις επισημάνσεις των οίκων αξιολόγησης
- Ανόρθωση: Πέρασε ήδη ένας χρόνος
- Εκτόξευση βαλλιστικού πυράυλου από υποβρύχιο από την Β.Κορέα
- Νεκρός σε επεισόδια οπαδός του Ερυθρού Αστέρα!
- Δράσεις ΜΚΟ για εξάλειψη κάθε βίαιης πράξης απέναντι στα ζώα
- Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ μας οδήγησε στον Άδη της χρεοκοπίας
- Ενδιαφέρεται για την Ρέτζιο Εμίλια ο Μπράιαντ
- Η Ρώμη και ο Τότι περιμένουν τον Φέντερερ!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Υπέρ της εφαρμογής της Υπερατλαντικής Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Ομπάμα - Μέρκελ
- Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο
- Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας!
- Οι ώρες των ημιτελικών
- Σόιμπλε: Δεν χρειάζεται ελάφρυνση το ελληνικό χρέος
- Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι
- Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους
- Άνοιξε τα ταμεία της η Τράπεζα των BRICS: Πάνω από 800 εκ. για ανανεώσιμες πηγές ενέργειες
- Ολγα Κεφαλογιάννη: Η ΝΔ να γίνει και πάλι ο εκφραστής της μεσαίας τάξης
- Αβραμόπουλος: Ήρθε η ώρα τα κράτη μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά και προς τους πρόσφυγες