ΑΠΟΕΛ: Το δικό του στοίχημα…

Ο μετεγγραφικός σχεδιασμός στον ΑΠΟΕΛ προχωρεί βάσει σχεδίου, το οποίο εκπόνησαν από κοινού οι Γκουστάβο Μαντούκα και Ντομίνγκο Πασιένσια.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας Ζόρντι Κοτίνα θα κληθεί να αντικαταστήσει τον συμπατριώτη του, Ούργκο Πάρντο, ο οποίος θα παραμείνει παροπλισμένος μέχρι τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για μία θέση, για την οποία γράφτηκαν και ειπώθηκαν αρκετά, αφού μετά και τη μη ανανέωση της συνεργασίας με τον Διονύση Χιώτη, οι μοναδικές επιλογές ήταν οι Τάσος Κίσσας και Γιώργος Τασουρής. Με

αυτά τα δεδομένα, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν υπήρχαν καθόλου περιθώρια λάθους για τον Βραζιλιάνο διευθυντή ποδοσφαίρου, αφού ο στόχος του ήταν να φέρει στον Αρχάγγελο έναν τερματοφύλακα ισάξιο του Πάρντο. Είναι γεγονός ότι το τελευταίο 15νθήμερο εξέτασε αρκετές περιπτώσεις τερματοφυλάκων, μέχρι να καταλήξει στην επιλογή του Κοτίνα. Το γεγονός ότι τα τελευταία έξι χρόνια ανήκε στο ρόστερ της Χετάφε, ίσως στο πιο προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, λέει πολλά. Επιπλέον, ο Μαντούκα δείχνει να εμπιστεύεται την ισπανική σχολή στους τερματοφύλακες, αφού μετά τον Πάρντο, προσθέτει ακόμα ένα συμπατριώτη του για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Πέραν τούτου, την ίδια γνώμη εξέφρασε και ο κ. Πασιένσια, κάτι που δείχνει ότι η απόκτηση Κοτίνα πέρασε από ενδελεχή έλεγχο.

Αυτό που απομένει πλέον να δούμε, είναι εάν θα φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που έδειξαν στο πρόσωπό του οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ. Το δεδομένο είναι ότι αρχίζει τη σεζόν έχοντας τον ρόλο του No 1 τερματοφύλακα στην ομάδα και από τον ίδιο εξαρτάται εάν θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας, όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος και ο Πάρντο.

Βεβαίως πολλά θα εξαρτηθούν και από τις προθέσεις των Μαντούκα και Πασιένσια κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και το ενδεχόμενο να ενισχύσουν την ομάδα με ακόμα ένα τερματοφύλακα. Για την ώρα, ο ΑΠΟΕΛ θα κινηθεί για δύο επιθετικούς και έναν επιτελικό μέσο, ενώ αναμένουν να ξεκαθαρίσει εάν ο Κακά θα μπορέσει να αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα