ΑΠΟΕΛ: Οι αριθμοί τα λένε όλα

Μέχρι την 9η αγωνιστική και την εξωπραγματική νίκη (0-9) επί της Νέας Σαλαμίνας, ο ΑΠΟΕΛ φάνταζε ώς το ακλόνητο φαβορί. Το πίστευαν και στον Αρχάγγελο. Διαψεύστηκαν πανηγυρικά όμως. Από τότε ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε καμία εμφάνιση που να πλησιάζει το επίπεδο των δυνατοτήτων του, έχασε συνεχόμενους βαθμούς και από την κορυφή υποχώρησε στην 4η θέση. Εμεινε στο

-7 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, στο -3 από την Ανόρθωση και το -1 από τον Απόλλωνα. Δεδομένα που καθιστούν αυτή τη στιγμή το πρώην μέγα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ως αουτσάιντερ.

Οι πολλές αδυναμίες που παρουσιάζουν οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν θα διορθωθούν από μόνες τους. Ο Κετσπάγια μετά το τέλος του αγώνα χαρακτήρισε ανεξήγητη την κατάσταση στην ομάδα του. Όμως, υπάρχει εξήγηση και δεν είναι άλλη από τις τρανταχτές αδυναμίες που έχει η ομάδα του.

Διότι πρόκειται περί αδυναμίας οι τέσσερις εντός έδρας ήττες στα πέντε τελευταία παιγνίδια. Το κάστρο του ΓΣΠ, έμεινε από τείχη και κανόνια.

Αδυναμία είναι για ομάδα που μέχρι την 10η αγωνιστική σημείωσε 43 γκολ, να σκοράρει στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές μόλις έξι φορές.

Χαρακτηριστικό ότι από την εννιάρα του "Αμμόχωστος" και μετά, ο ΑΠΟΕΛ μάζεψε 10 βαθμούς σε εννέα παιχνίδια. Είχε μαζέψει 25 στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Τότε ήταν στο +3 από την ΑΕΚ, τώρα βρέθηκε στο -7. Δηλαδή μάζεψε 10 βαθμούς λιγότερους από την ΑΕΚ!

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Καβενάγκι είναι άκαπνος εδώ και τρεις αγώνες. Έχει σκοράρει μόλις δύο γκολ στα τελευταία εφτά παιχνίδια και τα δύο με πέναλτι. Σκόραρε το τελευταίο του γκολ τελειώνοντας επιθετική ενέργεια κόντρα στην Ομόνοια πριν δύο μήνες. Και δεν είναι ότι έχασε πολλές ευκαιρίες. Δεν τροφοδοτήθηκε και αυτό είναι το χαρακτηριστικό της επιθετικής αδυναμίας του ΑΠΟΕΛ.

Αδυναμία είναι για την τεχνική ηγεσία να μην μπορεί να διορθώσει απλά και βασικά στοιχεία στο παιγνίδι της ομάδας. Η οποία παρουσιάζεται χωρίς πλάνο και κομμένη στη μέση. Βασίζεται σε εξάρσεις, όχι σε οργανωμένα μοντέλα επίθεσης. Όταν δε χάσει τη μπάλα, είναι τρομερά ευάλωτη στις αντίπαλες αντεπιθέσεις. Στο transition δηλαδή, παίρνει απροβίβαστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα