ΑΠΟΕΛ: Μόνο νίκη για να κρατήσει αποστάσεις

Με αλλαγές αλλά μοναδικό ζητούμενο τους τρεις βαθμούς φιλοξενεί την Ανόρθωση.

Επιστροφή στις νίκες στο πρωτάθλημα με ανεβασμένη ψυχολογία, ύστερα από την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου κυνηγά σήμερα ο ΑΠΟΕΛ υποδεχόμενος την Ανόρθωση (16:00, Cytavision Sports 1) στο ΓΣΠ. Άλλωστε, μπαίνοντας στην τελική ευθεία με την έναρξη

του Β' γύρου του μίνι-πρωταθλήματος των πλέι-οφ στον Α' όμιλο, δεν έχει άλλη επιλογή ώστε να διατηρήσει (ή και να αυξήσει) τη διαφορά από τις ομάδες που τον καταδιώκουν.

Η διαφορά από τον δεύτερο στη βαθμολογία Απόλλωνα μπορεί να μειώθηκε στους τέσσερεις βαθμούς ύστερα από την τελευταία ήττα στο Τσίρειο, ωστόσο στα πέντε παιχνίδια που απέμειναν τα πάντα εξαρτώνται από τους «γαλαζοκίτρινους», οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν αυτή τη διαφορά και να κόψουν και φέτος πρώτοι το νήμα του μαραθώνιου.

Έστω και αν στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΛ στο κύπελλο η ομάδα δεν είχε φτάσει στα υψηλά επίπεδα απόδοσης, εντούτοις το γεγονός ότι έφυγε με την πρόκριση αγωνιζόμενη με 10 παίκτες για ένα και πλέον ημίχρονο έδειξε ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι φτιαγμένος από «σκληρό» μέταλλο και μπορεί να πάρει αυτό που θέλει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η τελευταία επιτυχία επανέφερε την ψυχολογία και τη δυναμική για να κυνηγήσει και τους δυο τίτλους - πρωτάθλημα και κύπελλο. Από τη μια η διαφορά στη βαθμολογία από τον δεύτερο και από την άλλη η ευνοϊκή κλήρωση στο κύπελλο δημιουργούν ευνοϊκές προϋποθέσεις για επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Η μπάλα στα πόδια τους

Βέβαια, σε τελική ανάλυση σχεδόν όλα εξαρτώνται από τους «γαλαζοκίτρινους», οι οποίοι φτάνοντας στην τελική ευθεία γνωρίζουν ότι δεν χωράνε παραστρατήματα. Η αντίδραση στο κύπελλο πρέπει να έχει συνέχεια σήμερα και στο πρωτάθλημα με νίκη επί της Ανόρθωσης, η οποία βαθμολογικά είναι αδιάφορη. Αυτό δεν σημαίνει ότι χωρά υποτίμηση του παιχνιδιού, γιατί ο αντίπαλος έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά αν δεν προσεχθεί.

Πολλές απουσίες

Και σε αυτόν τον αγώνα θα υπάρχουν αρκετές απουσίες, καθώς κοντά στους τραυματίες προστέθηκαν και τιμωρίες. Συγκεκριμένα, λόγω καρτών δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Μοράις και Ιωάννου, δυο βασικά στελέχη, ενώ εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών βρίσκονται οι Εφραίμ και Μερκής.

Στα θετικά, η επάνοδος του Βινίσιους στην αποστολή μετά από δυο μήνες περίπου. Λόγω όμως της μακράς αποχής του ίσως δεν πάρει φανέλα βασικού ο Βραζιλιάνος μέσος.

Η πιθανή ενδεκάδα

Ο Τόμας Κρίστιανσεν θα προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Βάτερμαν αναμένεται να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας θα διατηρηθεί κατά πάσα πιθανότητα ο Γιαμπερέ, ο οποίος είχε καλή παρουσία με την ΑΕΛ και θα έχει παρτενέρ του τον Αστίθ, ο οποίος θα καλύψει το κενό του Ιωάννου. Τα δυο άκρα στην άμυνα θα καλύψουν οι Μιλάνοφ και Λάγο. Στη μεσαία γραμμή τώρα ένας από τους Αρτυματά-Βινίσιους διεκδικεί μια θέση αντί του Μοράις και οι άλλες δυο θα καλυφθούν από τους Κάνιας και Μπερτόλιο. Στα άκρα της επίθεσης θα κινούνται οι Γιαννιώτας (δεξιά) και Μπαράλ (αριστερά), ο οποίος μάλλον θα προτιμηθεί αντί του Βάντερ. Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Σωτηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα