Για την Ευρώπη και το γόητρο

ΑΕΛ///Καλείται να αντιδράσει στο ντέρμπι της πόλης μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο.

Νίκη και μόνο νίκη. Αυτό είναι το σύνθημα στις τάξεις της ΑΕΛ ενόψει του σημερινού μεγάλου ντέρμπι της Λεμεσού με τον Απόλλωνα. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και με τον τρόπο που ήρθε στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης με τον ΑΠΟΕΛ, πλήγωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό άπαντες στην ομάδα και ως εκ τούτου προσεγγίζουν το σημερινό ντέρμπι της Λεμεσού, ως μια σπουδαία πρόκληση και ως μια ιδανική

ευκαιρία για εξιλέωση. Η ΑΕΛ καλείται να δείξει χαρακτήρα και να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού, ορθώνοντας το ανάστημά της απέναντι στον φορμαρισμένο και επίσης διψασμένο για τη νίκη συμπολίτη της, φτάνοντας στη νίκη, που θα της τονώσει το ηθικό και θα τη διατηρήσει ζωντανή στη μάχη της Ευρώπης.

Βάρος στην ψυχολογία

Η ΑΕΛ έχει πολύ μεγάλη ανάγκη τη νίκη σήμερα και θα την κυνηγήσει με πείσμα και περίσσιο πάθος, προσπαθώντας να νικήσει και την όποια απογοήτευση έφερε, όχι μόνο ο αποκλεισμός από το Κύπελλο, αλλά και η ήττα που δέχθηκε στο πρωτάθλημα από την Ομόνοια, πριν από τις γιορτές του Πάσχα. Είναι για τον λόγο αυτό που ο Μπρούνο Μπαλταζάρ τα τελευταία 24ωρα προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του και να βελτιώσει την ψυχολογία τους. Τους έχει τονίσει ότι υπάρχουν ακόμη πέντε παιχνίδια στα οποία θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να οδηγήσουν την ομάδα στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από το σημερινό ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Στο πνεύμα αυτό, ο πρόεδρος της ΑΕΛ Ανδρέας Σοφοκλέους δεξιώθηκε τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, σε μια προσπάθεια δημιουργίας καλού κλίματος και τόνωσης της αυτοπεποίθησης, ώστε να φτάσουν στον στόχο της νίκης επί του Απόλλωνα.

Το πλάνο του Μπαλταζάρ

Σίγουρα, η καλή ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση αποτελούν σημαντικά στοιχεία για ντέρμπι σαν το σημερινό, αλλά από μόνα τους δεν αρκούν στην ΑΕΛ για να κάμψει την αντίσταση του φορμαρισμένου Απόλλωνα. Θα χρειαστεί να έχει και σωστή και έξυπνη τακτική και συνάμα να κάνει ορθολογική διαχείριση του αγώνα, δεδομένου ότι την περασμένη Τετάρτη έδωσε έναν ψυχοφθόρο αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Είναι σίγουρο ότι ο Μπρούνο Μπαλταζάρ θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα του σημερινού ντέρμπι, προσπαθώντας να φρεσκάρει την ομάδα του και να της δώσει την απαιτούμενη δυναμική, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Με δεδομένη την απουσία του Αρουαμπαρένα, ο Μαύρου έχει προβάδισμα έναντι του Σασί και θα κληθεί να καλύψει τη θέση στην κορυφή της επίθεσης, ενώ φανέλα βασικού θα πάρει μάλλον και ο Γεωργιάδης στο ένα άκρο της επίθεσης. Για την άλλη θέση του ακραίου επιθετικού, ερίζουν οι Μπλάνκο και Μέσκα. Η τριάδα του άξονα (Νικολάου, Σοάρες, Πίτι) δεν αλλάζει ενώ μια θέση στο κέντρο της άμυνας διεκδικεί ο Κυριάκου, πλαισιώνοντας είτε τον Μιτρέα, είτε τον Λαφράνς. Στα άκρα της άμυνας, οι Αϊρόσα και Φορτούνα, και τερματοφύλακας ο Ρόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα