ΑΠΟΕΛ: Κατώτερος των περιστάσεων

Κατώτερος των περιστάσεων παρουσιάστηκε ο ΑΠΟΕΛ στο χθεσινό παιχνίδι με τη Γιανγκ Μπόις στην Ελβετία και φυσιολογικά δέχθηκε την ήττα με 3-1. Μια ήττα που διατηρεί τους γαλαζοκίτρινους στην πρώτη θέση του ομίλου με έξι βαθμούς, αλλά δεν τους επιτρέπει να αισθάνονται πολύ άνετα, αφού πλέον ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και νιώθουν την ανάσα των Ελβετών. Η Αστάνα με τον ένα βαθμό θεωρείται πολύ απομακρυσμένο να διεκδικήσει

την πρόκριση.

Κάποτε θα ερχόταν η ήττα για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν στους ομίλους. Δεν γίνεται μια ομάδα από την Κύπρο να πάει τρένο στην Ευρώπη και να εξασφαλίσει την πρόκριση από την 3η αγωνιστική. Βέβαια αν κάποιος έλεγε στους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ ότι με το πέρας του πρώτου γύρου θα είχαν έξι βαθμούς, θα ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι, με δεδομένο ότι θα … διέγραφαν τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με Ολυμπιακό και Γιανγκ Μπόις.

Υπάρχει και η άλλη προσέγγιση που αναφέρει ότι ο ΑΠΟΕΛ έχασε μοναδική ευκαιρία να προκριθεί στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Οι γαλαζοκίτρινοι πήγαν στην Ελβετία με όλα τα δεδομένα υπέρ τους και με την ισοπαλία να θεωρείται θετικότατη. Προηγήθηκαν με τον Εφραίμ στο 14’, αλλά μέχρι εκεί. Η ομάδα της Λευκωσίας δεν κατάφερε να διαχειριστεί στο ελάχιστο το σοβαρό προβάδισμα που είχε, δέχθηκε άμεσα την ισοφάριση και … ο διακόπτης έκλεισε.

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε το χειρότερο του παιχνίδι στη φετινή περίοδο και το πλήρωσε. Μπορεί ο Γερμανός διαιτητής να έκλεισε τα μάτια σε καθαρή παράβαση του Μπερτόλιο εντός περιοχής και να στέρησε στην ομάδα του Κρίστιανσεν πιθανόν προβάδισμα, όμως αυτό δεν αποτελεί σοβαρή δικαιολογία. Διότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να προβληματίσει η κακή εμφάνιση και μετά τα υπόλοιπα.

Οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που διασώθηκαν ήταν οι Εφραίμ και Βάτερμαν, οι υπόλοιποι είχαν κακή βραδιά. Ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά μπόρεσαν να προσφέρουν και μοιραία η ομάδα έγινε έρμαιο στις ορέξεις των Ελβετών.

Για την εμφάνιση υπάρχει μια δικαιολογία και αυτή αφορά τον πλαστικό χλοοτάπητα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παρελθόν της ομάδας σε τέτοια γήπεδα μαρτυρούν τρομερές δυσκολίες προσαρμογής.

Όπως και να 'χει μια ήττα στο Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι το τέλος του κόσμου. Πόσο μάλλον όταν η ομάδα παραμένει πρώτη και έχει την ευκαιρία σε δυο εβδομάδες να πάρει τη ρεβάνς και να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση μπροστά στον κόσμο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα